Light

Lassan, de biztosan laposodik az Agymenők

agymenok(960x640).jpg (agymenők)
agymenok(960x640).jpg (agymenők)

Megvan a négy kocka, akik annyira lúzerek társas kapcsolataikban, hogy egy műanyag akciófigura is több szociális érzékenységgel bír, mint ők? Na, még mindig olyanok, és ez jó! Nyolcadik félévad-értékelő. 

Ezek azok a srácok, akik közül az egyik űrrakéta-mérnök, a másik kvantumfizikus, a harmadik csillagász, a negyedik meg olyan bonyolult kísérleteket végez különböző lézerekkel, hogy néha még magasan kvalifikált intellektusú barátai sem értik őt. Leonard, Raj, Sheldon és Howard már nyolcadik évada vezetnek minket a tudomány rejtelmeibe úgy, hogy közben még mindig hatalmas lúzerek, ám időközben mindegyikük talált maga mellé egy-egy jóravaló barátnőt.

Az Agymenők (The Big Bang Theory) 2007-ben indult világhódító útjára, és egy egészen egyszerű koncepciót szövöget azóta. Adott ez a néhány, középiskolában nagy eséllyel utált okostojás, akik mégis többre vitték, mint egykori iskolatársaik. A suli legbénább arcai ők, akik mindössze egyet akartak nyolc évvel ezelőtt: becsajozni. Ugyan azóta már mindegyikük talált maga mellé méltó párt, sőt egyikük meg is házasodott, de párkapcsolataikat jócskán megbonyolítja, hogy egyébként Pókember-mániás tudósok.

A négy fő karaktert játszó színész (Johnny Galecki – Leonard, Jim Parsons – Sheldon, Simon Helberg – Howard, Kunal Nayyar – Raj) és a barátnőket alakító színésznők (Kaley Cuoco – Penny, Mayim Bialik – Amy, Melissa Rauch – Bernadette) talán még magabiztosabban játsszák eddigi szerepeiket. A fő kreátor Chuck Lorre (Két pasi – meg egy kicsi, Mike és Molly) egyre izgalmasabb és érdekesebb rétegekkel ruházza fel a hősöket, ellenére annak, hogy ez „csak” egy hetente jelentkező húszperces szitkom.

Sheldon és Amy kapcsolata a szokásosnál is abszurdabban alakul, úgy tűnik, a szociopata Sheldon elkezd rájönni: nem is olyan rossz az, ha van egy társ az ember életében. Penny és Leonard az évad első felében kihűlőben lévő kapcsolatukat igyekeznek menteni, ami egy pontig sikeresnek is nevezhető, de gyanítható, tartogat még számunkra meglepetést az álomnő és a legkevésbé lúzer főszereplő közös élete. Howard és Bernadette már harmadik éve élnek férj és feleségként, de minden eddiginél feszültebb légkör uralja házasságukat, ráadásul Howard időközben féltékeny lesz az anyja mellé rendelt ápolóra, s ez nejével való viszonyát is próbára teszi. Raj, a bevándorló, aki néhány éve meg sem mert szólalni egy nő jelenlétében, egyre magabiztosabban tör előre a csajozásban, olyannyira, hogy pillanatnyilag talán neki van a legvérlázítóbban jó csaja, amit nem restell jó sokszor el is mondani. Szerencsére palotapincsijéről egyre kevesebb szót ejt.

Nincs egy egyenes irányú, valamerre tartó fő szál a nyolcadik évad felénél sem, ami alapvetően nem gond, mert részenként megkapjuk a heti BBT adagunkat, de félő azonban, ha az írók a következő fél évadtól nem dolgozzák meg picit a történetet, csak különálló részecskék maradnak a nagy geek-űrben.

Az Agymenők legújabb, 8. évada péntekenként 20:00-kor látható a Comedy Central műsorán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik