Közélet

Áder lánya évente milliókat fizet azért, hogy a CEU-hoz hasonló egyetemre járhasson

Múlt héten, a CEU-botrány kellős közepén derült ki, hogy Áder János köztársasági elnök lánya, Áder Orsolya LinkedIn oldala szerint a londoni székhelyű Richmond University nevű fizetős magániskola hallgatója. Ez az intézmény hasonló alapelven működik, mint a vérpadra küldött CEU: az iskola diplomáját az amerikai Middle States Commission on Higher Education akkreditálja, és ezt ismeri el a brit Open University Validation Services.

Bors információi szerint a köztársasági elnök 24 éves lánya évi majdnem 3,5 milliós tandíjat fizet a divat, marketing, művészet és média területen végzett tanulmányaiért. Az alapképzés idén ér véget a lap szerint. Hozzáteszik: ha diplomázás után Áder Orsolya ugyanitt folytatná MA-tanulmányait, a mesterképzésért évi 7000 fontot, azaz mintegy 2,5 millió forintot kellene fizetnie. A cikk szerint kérdés, hogy Áder János teljes mértékben állja-e lánya költségeit vagy Orsolya ösztöndíjból, esetleg munkája után kapott bérből hozzájárul ehhez.

Áder János fizetése havi 1,5 millió forint, a lap megkérdezte a köztársasági elnöki hivatalt, hogy ebből segítik-e Áder Orsolyát, ám választ még nem kaptak.

A Magyar Nemzet vasárnapi értesülései szerint az intenzív kérlelés ellenére Áder János aláírja a lex CEU-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik