Pénzügy

Rogán szomszédja újabb nem nyilvános közbeszerzést nyert

Thomas Keller (étterem, szakács, )
Thomas Keller (étterem, szakács, )

A kormány csaknem 1,3 milliárd forinttal támogatja 2014-2016 között a Bocuse d’Or szakácsversenyeken a magyar részvételt és a jövő évi budapesti európai döntő megrendezését. A pr- és marketingmunkát pedig egy közbeszerzéseken sikeresen szereplő ügynökségre bízták – írta a Napi.hu.

A világszerte ismert és a nemzetközi média által figyelemmel kísért gasztronómiai verseny európai döntőjének megrendezése sokat hozhat Magyarországnak, javíthatja az országimázst, turistákat vonzhat, de elsősorban az érdeklődés középpontjába helyezheti a magyar alapanyagokat és – a már Michelin-csillagokkal és Gault&Millau pontokkal is értékelt – magyar gasztronómiát.

A lehetőséget a magyar kormány is észrevette, már 2013 novemberében elfogadott egy határozatot arról, hogy támogatja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület 2016-os európai döntő megrendezésére vonatkozó pályázatát, és annak sikeressége esetén vállalja a rendezéshez szükséges feltételek biztosítását, fedezi a kiadásokat. E célra 2014-2016-ban összesen mintegy 1,3 milliárd forint központi költségvetési támogatást különített el – ebből a jövő évi büdzsében 615 millió szerepel.

A 2016-os Bocuse d’Or Europe verseny budapesti megrendezésével összefüggő pr és marketingkommunikációs feladatok 10 havi ellátására lebonyolított – nem nyilvános, háromajánlatos – közbeszerzést a HG 360 Reklámügynökség Kft. nyerte meg nettó 24,2 millió forintért – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A szerződést augusztus végén írták alá, majd a közelmúltban módosították, ez azért volt szükséges, mert a cég neve Network 360-ra változott. A cég tulajdonosa – a sajtóban Rogán Antal miniszter szomszédjaként emlegetett – Csetényi Csaba, írta a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik