Élet-Stílus

Véletlenül pedofil szobrot avatott egy ausztrál katolikus iskola

Nincs szükség különösebb éleslátásra ahhoz, hogy az ember már első pillantásra észrevegye, valami nem stimmel Porres Szent Márton szoborával, amit az ausztráliai Adelaideben, a Blackfriars katolikus iskola előtt lepleztek le, alig egy hete.

Az alkotáson a XVI. századi, spanyol szerzetes csípőből nyújt át, egy a csuhájából előhúzott, hosszúkás cipót egy előtte térdeplő kisfiúnak.

Fotó: Instagram

A szobrászon és az iskola vezetésén kívül szinte mindenkinek rögtön feltűnt, hogy talán nem ez a kompozíció a legmegfelelőbb egy egyház számára, melyet folyton pedofil botrányok ráznak meg.

Az iskola diákja például már másnap elkezdték a szoborral együtt készített, illetlen fotókkal elárasztani az Instagramot. Az iskolavezetés ezért arra kényszerült, hogy egy fekete lepellel letakarják, és elkordonozzák az alkotást. Az igazgató a Facebookon kért elnézést.

Azt írta, sajnálatos félreértés történt: amikor májusban megnézték a vietnami szobrászművész kétdimenziós terveit, teljesen rendben lévőnek látszott az alkotás, de elismerte, hogy így három dimenzióban nézve, tényleg félreérthető. Hozzátette: már fel is kértek egy helyi szobrászt, hogy faragjon valami elfogadhatót Porres Szent Mártonból.

(via: The Advertiser)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik