Élet-Stílus

Az egész ország kigyúrhatja magát egy új online életmódváltó programmal

Az európai országok között Magyarország az egyik, ahol hihetetlenül magas az elhízott felnőtt lakosság aránya:

minden harmadik magyar túlsúlyos.

Csak Málta és Írország tudott minket megelőzni a versenyben. A KSH frissen közzétett kutatásából emellett kiderült, hogy tizenkét év alatt megduplázódott Magyarországon a cukorbetegek aránya.

A helyzet tehát súlyos, és egyre súlyosabb, épp ezért a Central Médiacsoport Zrt. (mely egyben a 24.hu kiadója is) vezető online egészség magazinja, a HáziPatika.com az életmódváltásban szeretne segítséget nyújtani az embereknek. Az április 10-én induló, három pilléren – táplálkozás, mozgás, psziché – nyugvó Életmódváltók program minden nap új ismeretekkel, tanácsokkal látja el a regisztrálókat.

Nagyon sok olvasónk kérdez minket, kér segítséget az életmódváltáshoz. Ezért döntöttük el, hogy egy hathetes alapprogramban segítünk az életmódváltásban, ahol minden segítséget megadunk, hogy a változás valóban sikeres legyen

– mondja Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője.

Karakas Hedvig olimpiai bronzérmes cselgáncsozó a program nagyköveteként támogatja az elszánt résztvevőket. Az életmódváltást pedig neves orvosgárda, dietetikusok, pszichológusok és edzők támogatják.

A kampány étrendjéért felelős Vrábel Krisztina gasztroblogger a hat hetes program alatt minden nap készül receptekkel, és kifejezetten figyel arra, hogy a fogások teljes mértékben megfeleljenek a mai elvárásoknak és életvitelnek.

Csak olyan recepteket osztok meg, amik összeegyeztethetők a mai rohanó, gyors tempónkkal, ellenben látványosak, egészségek, és mi magunk készítjük el őket. Az egészséges étrend ugyanis mindenki számára ugyanazt jelenti: a feldolgozott élelmiszerek helyett friss alapanyagokon, zöldségeken és rostokon alapul.

A támogatás nemcsak szakértői oldalról adott, hanem a közösségnek is nagy szerep jut. Az Életmódváltók program ugyanis egy új közösség felépítéséről is szól, akik egymáshoz is fordulhatnak, blogolhatnak a mindennapjaikról, megoszthatják egymással a gondolataikat. A programot nyereményjátékok teszik még színesebbé. Sőt, hetente néhányszor a Facebookon élőben lehet kérdezni a mentoroktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik