Belföld

Ezer forintos órabért kapnak a semmittevésért a diákmunkások a Duna Arénában

Ezer forintos órabérért unatkoznak a diákmunkások a nemrég felavatott Duna Arénában – írja a hvg.hu. Egy 19 éves fiú a lapnak arról beszélt, hogy könnyű fizikai munka címén kapta meg az ajánlatot, de amikor megérkezett, azt mondták jelenleg nincs mit csinálni, sőt a főnökére és annak munkatársaira egy órát kellett várni az utcán.

Munkát azonban ezután sem kaptak, senki nem mondta meg nekik, mit kell csinálni. Délután háromkor többen úgy mentek haza a műszak végén, hogy semmit sem csináltak a nyolc ezer forintért aznap. A délutáni műszakban a fiú annyi “munkát” kapott, hogy csomagoljon ki egy radiátort a dobozból.

A főnök délután négykor hazament, de a diákoktól azt kérte, üljenek ott a büfében még egy ideig, mondjuk hét óráig, utána elmehetnek.

A fiú szerint életében nem honfoglalózott ennyit, rosszul érezte magát, hogy a semmittevésért kap fizetést. Amikor munkát akartak kérni, a létesítményfőnök azt mondta, nem tud mit adni, nézzenek körbe a helyen, hogy ha a vb idején is ott dolgoznak majd, tudják, mi hol van.

A Duna Arénát fenntartó Budapest 2017 Kft.-től  nem válaszolt a lap kérdéseire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik