Belföld

Azért kaphatott ilyen olcsón lakást a budavári polgármester, mert a közösségi értékeket őrizve határozták meg az árát

Buda visszafoglalása (budavár visszavétele, buda)
Buda visszafoglalása (budavár visszavétele, buda)

 

Közleményben reagált a Budavári Fidesz-frakció a hírre, hogy Nagy Gábor Tamás polgármester és családja annyiért béreltek lakásokat a várban, amennyiért külkerületekben se nagyon adnak ki ingatlanokat.

A Polgármester lakáspályázatának ürügyén az ellenzék a kerület évtizedes lakásgazdálkodási rendszerét támadja, amely a Várban lakó polgárság hosszú távú megmaradását szolgálja. A rendszer lényege, hogy az önkormányzati lakások bérleti díjai nem üzleti, hanem közösségi értékmegőrzés alapján kerültek meghatározásra.

Gondolom, a hűbérúri és a bandériumrendszer volt a két közösségi érték, amit meg szerettek volna őrizni.

Közismert, hogy a vári műemléki védettség alatt álló lakások nem vásárolhatóak meg, hiába szerette volna ezt elérni korábban a baloldal. A két évtizede változatlan rendszerhez a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség mindvégig ragaszkodott, és ehhez a választópolgárok támogatását is megkapta.

A mondat jelentése olyasmi lehet, hogy azért adják ki ennyire olcsón, hogy a baloldal ne tudja széthordani.

A jelenlegi támadás része annak a hadjáratnak, amelyet az ellenzék és az ellenzéki sajtó a kormányzati negyed költözése kapcsán a Budai Vár ellen folytat. Célunk az, hogy magán irodaházak helyett közintézmények, befektetési célú lakások és szálláshelyek helyett pedig továbbra is polgári otthonok maradjanak a Várban. Itt az ideje, hogy a Várnegyed minden szempontból visszanyerje az őt megillető helyet a főváros és az ország életében.

⤜(ʘ_ʘ)⤏

Ajánlott videó

Olvasói sztorik