Belföld

Az I. kerület luxusnegyedében, állami tulajdonú lakásban él a polgármester volt felesége (is)

Ali két hete, a Magyar Nemzet nyomán számoltunk be róla, hogy az I. kerületben, a Várnegyedben havi  81 203 forintért bérel egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást Nagy Gábor Tamás, a városrész polgármestere, miközben a hasonló kvalitásokkal rendelkező ingatlanokért ennél jóval többet kérnek. A fideszes politikus 2013-ban szerezte meg a Táncsics Mihály utca 23.-ban található patinás műemlékházban található lakás bérleti jogát, a későbbi magyarázat szerint felújítást végzett a lakáson, ezért állapították meg a kedvező bérleti díjat.

A Magyar Nemzet pénteki számában újabb érdekes részleteket tárt fel az I. kerületi polgármester és családja figyelemreméltó ingatlanbérleményeiről. Kiderítették, hogy

nem csak Nagy Gábor Tamás, hanem – még a polgármester házastársaként – volt felesége is az önkormányzattól juthatott lakáshoz.

A lap szerint a volt feleség egy állami tulajdonú, a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. kezeléséb lévő műemlék épületben lakik a Dísz téren, ahol korábban Nagy Gábor Tamás élhetett, ugyanis neve még ott szerepel a kapucsengőn.

Megválaszolatlan kérdések

Az állami tulajdonú ingatlankezelő cég érdemben nem válaszolt a lap megkeresésére. A Magyar Nemzet arról érdeklődött, hogy a Dísz téri épület lakásait milyen futamidő és mekkora bérleti díj mellett adják ki.

A cég annak ellenére nem adott tájékoztatást, hogy közadatokról van szó. 

Egy, a Vízivárosban, a Pala utcában található önkormányzati ingatlanról az I. kerületi Önkormányzatnál próbáltak informűálódni, hiába.  Ebben az épületben bérel irodát Nagy Gábor Tamás volt feleségének cége, egyelőre teljesen ismeretlen feltételekkel. Az épületet a budavári önkormányzat 210 millió forintból újíttatta fel 2011 és 2013 között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik