Belföld

Spéder Zoltán 5,7 millió forintot követel a TV2-től

tv2 logo (Array)
tv2 logo (Array)

Spéder Zoltán személyiségi jogi pert indított a TV2 ellen, miután a Tények műsorában “Rejtőzködő milliárdosok” címmel készített róla egy riportot Kunfalvi Nóra. A TV2 nem egyszerűen paparazzofotókkal és privát infókkal próbálta lejáratni Spéder Zoltánt, hanem szándékosan manipulálni próbálta a nézőket.

A kormánykörökben kegyvesztetté vált FHB-vezér több konkrét állítást kifogásolt, ezekért összesen 4,2 millió forintot kért, írja a hvg.hu. Ezen kívül minden tudta és beleegyezése nélkül róla készített, TV2-ben bemutatott fotóért 100 ezer forintot, összesen 1,5 millió forintot követel, így

összesen 5,7 millió forintos sérelemdíjat vár a csatornától. 

A tárgyaláson a TV2 ügyvédje próbálta bizonyítani, hogy ez a riport nem is sértő, sőt, inkább “közéleti vita”. Szerintük Spéder közszereplő, ezért többet kell bírnia.

Spéder ügyvédje szerint a TV2 egy lejárató kampány részeként nem egy közügyet tárt a nyilvánosság elé, csak magánszférájában kutakodott.

A TV2 ügyvédje amúgy nem járult hozzá ahhoz, hogy a nyilvános tárgyaláson felvétel készüljön róla.

A bíró kifejezetten kérte a TV2-t arra, mutassa meg konkrétan a Magyar Narancs portréjában, amire hivatkoznak, mégis hol tárt fel magáról ilyen részleteket önként Spéder?

A bíróság szeptember közepén dönt majd.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik