Közélet

TV2: kiderült, ki készítette a Spédert lejárató anyagot

tv2 logo (Array)
tv2 logo (Array)

Hiába szerkesztették úgy a Spéder Zoltánról készített, a keddi Tényekben leadott lejárató anyagot, hogy ne derüljön ki semmi a készítőkről, a hvg.hu megtudta, hogy a mikrofon a korábban a HírTV-nek, majd a Magyar Időknek dolgozó Kunfalvi Nóra kezében volt. A riport a Rejtőzködő milliárdosok-sorozat részeként jelent meg, amelyben korábban Soros György, magyar származású amerikai üzletember életét vették górcső alá. Most az FHB-vezér Spéder került sorra.

Korábban Kunfalvi Nóra készített riportot Pukli Istvánról, a pedagógustüntetések vezéralakjáról, amelyben a civilt megpróbálta összekötni Zuschlag jános egykori szocialista politikussal. De Kunfalvi keze munkáját dícséri az a Juhász Péterről szóló anyag is, amelyben az Együtt alelnökének zsebében turkált. Juhász felvette a kínos interjút, amely nagy hullámokat vetett a médiában.

A hvg.hu értesülései szerint a Spédert lejáratni igyekvő anyagot a Kökény-Szalai-korszakban felelős szerkesztőnek kinevezett Ligeti László hangjával vették fel, azonban a riportban az ő nevét sem tüntették fel. A portál megkereste a TV2-t, ők azonban – a szerkesztőségi autonómiára hivatkozva – nem közölték, ki jegyzi a riportot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik