Belföld

Tizenhét év után fogták el a székesfehérvári csecsemőgyilkost

Az újszülöttre egy konténerben találtak rá, szatyorba rejtve. Száját zoknival tömték be. Kiderült, az a tettes, akire a rendőrök a kezdetektől fogva gyanakodtak.

 

Napra pontosan 17 évvel az elkövetés után fogták el azt a nőt, akit azzal gyanúsítanak a fejér megyei rendőrök, hogy megölte csecsemőjét. Az anya már várta, elkapják.

Nőgyógyászati vizsgálat tisztázta a tinit

„Székesfehérváron, egy József utcai konténerben találtak halott újszülöttet 1998. október 1-jén. A lánycsecsemő holtteste ágyneműbe és reklámszatyorba volt bugyolálva, szájába gyerekzoknit tömtek. Kollégáim kiterjedt adatgyűjtést folytattak, tucatszám hallgattak meg tanúkat, a lakosság segítségét kérve az ágyneműt több médiumban bemutatták. Voltak fogódzók a felderítésben. Az ágyneműben talált állatszőr alapján azt feltételeztük, hogy az elkövető házi kedvencet tart, az áldozat szájában talált gyerekzokni arra engedett következtetni, hogy kisgyermeket nevel – ennek ellenére kétséget kizáróan nem sikerült azonosítani az elkövetőt. Képbe került gyanúsítottként egy, a holttest megtalálásának közelében lakó fiatal nő, akiről a környezetében élők elmondták, hogy az eset időpontjában megváltoztak a szokásai, nem beszélgetett azokkal, akikkel korábban megtette, kutyája sétáltatása közben furcsán összefogta magán a kabátját, és mintha alkatában is változás állt volna be, őt azonban egy – nem a rendőrség által elrendelt – nőgyógyászati vizsgálat tisztázta” – idézte fel a Zsaru magazinnak Papi Koppány őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója

DNS-minta buktatta le

Az egyenruhások fél év után kénytelenek voltak lezárni a nyomozást, azonban tovább foglalkoztatta őket a megoldatlan eset. Később új teóriákat állítottak fel, újabb szakértői véleményeket kértek az üggyel kapcsolatban. Kiderült, csak egy célirányosan a közelmúltbéli terhességre irányuló nőgyógyászati vizsgálat állapíthatta volna meg egyértelműen, hogy a nyomozók látókörébe került nő szült-e a csecsemő megtalálása előtti időszakban. A rendőrök a rendelkezésére állt DNS-minta a feltételezett anyától, és ezt össze akarták vetni az első számú gyanúsított genetikai struktúrájával.

„Mit kaphatok én ezért?”

Az immár 34 éves nőt múlt héten keresték fel ismét a nyomozók. Nem lepődött meg, beletörődő és együttműködő volt. Azt kérdezte, mit kaphat ezért. Részben már ekkor beismerő vallomást tett, elmondta, hogy a baba születésekor nagyon megijedt, rossz döntést hozott, megbánta tettét, és azóta várta, hogy mikor derül

Ajánlott videó

Olvasói sztorik