Tech

Még egy fontos bemutatót tarthat idén az Apple

Az Apple szeptemberben új Apple Watch okosórát és iPadeket, majd októberben iPhone 12 mobilokat villantott, de van még mire várni az idén. Ugyanis még nem láttuk azt a Macet, amiben a cupertinóiak saját chipje, az Apple Silicon mocorog. Ugyan a cég korábban azt mondta, hogy 2020-ben mutatják be az első ilyen készülékeket, pontos dátumot még nem közöltek. A hírhedt szivárogtató, Jon Prosser szerint a leleplezés egy újabb, különleges esemény keretén belül fog megtörténni,

méghozzá belsős forrásai alapján november 17-én.

A szivárogtató tweetje szerint az Apple november 10-én, egy héttel az esemény előtt fogja megerősíteni a dátumot.

A cég az idei WWDC fejlesztői konferencián beszélt arról, hogy fontos korszak következik: váltanak az Intel processzorokról a saját tervezésű Apple Siliconra, és elsőként egy új Mac képviseli majd az új irányvonalat. Az Apple Siliconnal a cég várakozásai szerint hatékonyabb lesz a gép energiafogyasztása, ami nem megy a teljesítmény rovására, sőt. Ez azért kardinális kérdés, mert az asztali gépek fogyasztják a legtöbb energiát. A saját chip lehetővé teszi, hogy javuljon az energiamenedzsment, az üzemidő, további biztonsági fejlesztésel épüljenek be mélyebben a rendszerbe, illetve a gépi tanulás is finomodjon. De az Apple említ még jobb képfeldolgozást, és még grafikai teljesítményt is.

Rengeteg újdonságot mutatott be az Apple
Elrajtolt az Apple idei fejlesztői konferenciája, ahol bejelentették azt is, hogy jönnek a saját chippel felszerelt Mac gépek.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik