Tech

A Xiaomi gyönyörűen cikizi az Apple-t az iPhone 12 miatt

Az Apple október 13-án rántotta le a leplet a legújabb készülékeiről, az iPhone 12 termékcsaládról, aminek tagjai az iPhone 12, az iPhone 12 Pro, az iPhone 12 Pro Max és az iPhone 12 Mini. Amellett, hogy az új készülékek – többek között – már támogatják az újgenerációs 5G hálózatokat, különlegességük, hogy a gyártó úgy döntött, ennél a szériánál már nem csomagol töltőfejet és fülhallgatót a telefonok mellé. Az Apple szerint így a csomagolás kisebb, és jobban támogatja a cég környezetvédelmi törekvéseit – a telefonok árain ugyanakkor nem érződik, hogy hiányoznak mellőlük a több ezer forint értékű kiegészítők.

Az Apple sebességet vált: itt az iPhone 12, ami már az 5G-t is támogatja
A cupertinóiak belépnek a szupergyors mobilnet korába.

Bár már régóta pletykálták, hogy a cupertinói vállalat meglépi a töltő és a füles elhagyását, a felhasználók egy része felhábodorva fogadta a döntést, az eset pedig lehetőséget adott más cégnek arra, hogy kicsit élcelődjenek az Apple stratégiáján. A kínai Xiaomi pár órával a mobilok leleplezését követően közzé is tett egy posztot a Twitteren, amiben mindenkit emlékeztetnek arra, hogy a nemrég bejelentett csúcskészülékük, a Xiaomi Mi 10T Pro esetében semmi nem marad majd ki a készülék dobozából.

Mindez persze csak addig ügyes marketingfogás, amíg a vállalat vezetősége úgy nem dönt, hogy követi az Apple példáját. Ne feledjük, amikor a Tim Cook vezette cég elhagyta a jack csatlakozót a telefonjairól, születtek hasonló bejegyzések, majd pár hónappal később az almás cégnek beszólogató gyártók (például a Samsung) is megszabadultak a hagyományos bemenettől.

Az elhagyott kiegészítőkkel kapcsolatban ugyanakkor érdemes tudni, hogy az iPhone 12 mellé csomagolt töltőkábelek nem használhatók a régi töltőfejekkel, hiszen az új vezeték USB-C-s, míg a korábbi töltőfejek mind USB-A csatlakozóval rendelkeznek, szóval ha valaki nem tervezi komaptibilis töltőfej vagy adapter (USB-A/USB-C) vásárlását, az csak a korábbi iPhone-ok kábelével tudja hálózatról tölteni az új telefonját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik