Tech

A Samsung is a töltő nélküli iPhone 12-n élcelődik

A Xiaomi mellett a Samsung marketingesei is úgy gondolták, hogy egy Facebook-bejegyzésben élcelődnek az Apple szeptember 13-ai bejelentésével, miszerint az iPhone 12 modellek (és a frissen legyártott, még kereskedelmi forgalomban lévő többi iPhone) már töltőfej és fülhallgató nélkül kerülnek a vásárlókhoz. A dél-koreai gyártó egyik Facebook oldala ráadásul nemcsak azt sietett leszögezni, hogy náluk jár töltőfej a telefon mellé, de arra is utalnak, hogy az új csúcsmodelljük (a Galaxy Note20 Ultra) tudja a 120 Hz-es képfrissítést, több a memóriája és jobbak a kamerái, mint az új almás mobiloknak.

Az üzenet egyszerű, de világos. Fotó: Facebook / Samsung

Habár érthető, ha a konkurens vállalatok kapnak az alkalmon, hogy beszóljanak a konkurensnek, de a Samsung a múltban már pórul járt az ilyen posztokkal. Amikor az Apple megszüntette a telefonjain a jack csatlakozót, a dél-koreai vállalat videóban cikizte ki a lépést, ugyanakkor pár hónappal később már ők is olyan telefonnal álltak elő, amire nem került hagyományos bemenet a füleseknek. A Samsung később szép csendben törölte a videóit, de az internet és a felhasználók persze nem felejtenek. Az utólagos blamázs lehetősége ráadásul most is elképzelhető, hiszen már korábban keringtek olyan hírek a világhálón, miszerint a Samsung is azon gondolkodik, hogy többé nem csomagol töltőt a mobiljai mellé.

Az Apple magyarázata szerint azért szabadultak meg a korábban megszokott kiegészítőktől, mert így a csomagolás kisebb, és jobban támogatja a cég környezetvédelmi törekvéseit – a telefonok árain ugyanakkor nem érződik, hogy hiányoznak mellőlük a több ezer forint értékű kiegészítők.

xiaomi mi 10t pro
A Xiaomi gyönyörűen cikizi az Apple-t az iPhone 12 miatt
Az iPhone 12 mellé már nem jár töltőfej, és a kínaiak meg is ragadták az alkalmat, hogy trollkodjanak egy kicsit.

Az elhagyott extrákkal kapcsolatban ráadásul érdemes tudni, hogy az iPhone 12 mellé csomagolt töltőkábelek nem használhatók a régi töltőfejekkel, hiszen az új vezeték USB-C-s, míg a korábbi töltőfejek mind USB-A csatlakozóval rendelkeznek, szóval ha valaki nem tervezi komaptibilis töltőfej vagy adapter (USB-A/USB-C) vásárlását, az csak a korábbi iPhone-ok kábelével tudja hálózatról tölteni az új telefonját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik