Tech

Belgium rászáll a videojátékokra

Manapság, ha megvásárolunk egy videojátékot, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy véget ért a pénzköltés, hiszen számos olyan programban, mint például a Star Wars Battlefront II vagy az Overwatch, további összegekért úgynevezett loot boxok szerezhetők, amik virtuális tárgyakat vagy egyéb előnyöket biztosítanak a felhasználóknak.

LOOT BOX VÁSÁRLÁSI FELÜLET AZ OVERWATCH CÍMŰ JÁTÉKBANForrás: Blizzard

A VTM News beszámolója szerint a belgiumi szerencsejáték felügyelet, a Belgian Gaming Comission most ezen játékokkal kapcsolatban indított vizsgálatot, arra keresve a választ, hogy a pénzért teljesen véletlenszerű tartalmakat biztosító loot box-rendszer szerencsejátéknak számít-e.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy szerencsejátékról van szó, szükségessé válik a szerencsejáték felügyelet engedélye” – nyilatkozta Peter Naessens, a felügyelet igazgatója.

Amennyiben a Gaming Comission úgy dönt, hogy a Star Wars Battlefront II-ben és az Overwatch-ban beszerezhető loot boxok szerencsjátéknak minősülnek, az a játékok kiadója – a Blizzard és az Electronic Arts – számára százezer eurós díjak kifizetését jelentheti, sőt az sem elképzelhetetlen, hogy a játékok teljesen lekerülnek a hagyományos és digitális boltok polcairól.

LOOT BOX A STAR WARS BATTLEFRONT II CÍMŰ JÁTÉKBANForrás: Electronic Arts

A Battlefront II-ben a loot boxokból szerezhető tartalmak akár a játékmenetet is befolyásolhatják, míg az Overwatch esetében csak a karakterek külsejét változtatható digitális cuccok szerezhetők így, bár az egyelőre nem világos, hogy az utóbbi vajon befolyásolhatja-e a felügyelet ítéletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik