Szórakozás

Sebestyén Balázs újra megszólalt az idősek kontra jogosítvány témában

A műsorvezető nem szeret magyarázkodni a véleménye miatt, de mivel nagy volt a felháborodás legutóbbi megszólalása miatt, kicsit pontosított az ügyben, hogy miért venné el a jogsit bizonyos kor felett.

Sebestyén Balázs a ma reggeli Balázsék című műsorban reagált legutóbbi megnyilvánulására, melyet azután tett, hogy egy idős házaspár felhajtott az M4-es autópályára a szembe sávba. A rádiós-műsorvezető kimondottan felháborodott az ügyben.

Egy bizonyos kor felett mindenkitől elvenném a jogosítványt. Ez ritmus, ez dinamika, tempóérzék, egyszerűen hülyülünk, ahogy öregszünk. Elfogynak a reflexek, máshogy ismered fel a veszélyt, nem veszed észre, ha hülye vagy.

Sebestyén Balázs szerint elő kéne venni az orvosokat, akik 5000-ért hosszabbítják az idősek jogsijait
Nem fogta vissza magát, miután egy idős házaspár szembe hajtott fel az M4-esre.

Kicsit finomított:

Nekem az a feladatom, hogy pontosan azért fogalmazzak így, hogy sok komment érkezzen, mindenki megbeszélje, megvitassa, vitatkozzon. Nyilván kicsit demagóg voltam, azért fogalmaztam így, hogy kicsit felakpják, kicsit foglalkozzanak vele. Pontosan tudom ugyanakkor a statisztikákat: értem, hogy a fiatalok is problémásak. Amit mondtam, nem azt jelenti, hogy te nem tudod, mennyi fiatal okoz balesetet. Nem szabad a kettőt összemosni. Mi a közlekedés ezen tényéről beszélgettünk, hogy igen, úgy csúsznak át idősek olyan állapotban, amit már nem szabadna. Én nem szeretek magyarázkodni, meg nem is szoktam, de értsétek meg, kell néha egy kicsit sarkosan fogalmazni. Iszonyat volt a felháborodás, hatvan pluszban minden régi Balázs show-nézőt elvesztettem. Elképesztő vicces kommenteket olvastam a 24.hu-n: »Ha egyszer találkoznánk a pirosnál, letolnálak az útról!«, »Te is leszel ennyi idős!«, satöbbi. Pro és kontra. Az, hogy én néha általánosítok, az a probléma jelenségét mutatja meg, hogy van egy ilyen probléma is. A kor egy állapot, én is leszek annyi, de ha hülye vagyok már és nem olvasom el a 72-t a táblán, majd megkérem Vikit, hogy vágja ketté a jogosítványomat.

A megoldásokról is beszéltek a műsorban egy háziorvossal, aki elmondta, a mostani orvosgenerációra már nem igazán jellemző, hogy lefizetős módszerrel alkalmasnak találják azokat, akiket nem szabadna volán mögé engedni. Megállapították, hogy ez egy össztársadalmi probléma inkább, kevésbé az orvosoké, hogy nem tartjuk be a szabályokat javarészt semmiben.

A műsor későbbi részében olvasói üzenetek alapján arról beszéltek, hogy ki milyen csalással szerezte meg a jogosítványát, ami megint csak egy általános gond Magyarországon.

Kiemelt kép: Instagram.com/sebestyenbalazs_official

Ajánlott videó

Olvasói sztorik