Szórakozás

Esőtánc helyett két békát adtak össze Indiában

A helyiek remélik, hogy az Esőisten értékeli majd a gesztust.

Ha az élet nehezségeket állít az útunkba, kell, hogy rendelkezzünk némi kreativitással, hogy képesek legyünk túllendülni rajta. Pontosan így tett egy társaság az indiai Udupiban, Karnataka államban – írja a Vice.

A települést hosszú ideje aszály sújtja, a helyzet már-már tragikus, így a tétlen várakozás helyett a helyiek a természetfeletti erőkhöz fordultak. Na nem a széles körben ismert esőtáncot vették elő, hanem fogtak két békát a szomszédos falvakból és egy hindu szertartás keretében összeadták őket.

A békákat a víz istene után Varunának és az eső után Varshának nevezték el.

Az ifjú pár kiválasztását megelőzte egy alapos ellenőrzés a manipali zoológia tanszéken, majd mikor minden akadály elhárult, megkezdődtek az előkészületek. Az állatokat egy hotelbe vitték, ahol a ceremóniát tartották. Minden úgy zajlott, mint egy hétköznapi esküvőn, még meghívókat is küldtek ki, melyben a szervezők arra kérték a vendégeket, hogy jöjjenek el, és imádkozzanak az ifjú párért.

A békákat hagyományos esküvői ruhába öltöztették, sőt a nőstény, Varsha még egy mangalsutrát is viselt, ami a hindu szertartások elmaradhatatlan kelléke,

valamint egy lábujjgyűrűt is, aminek a jelentése a nálunk megszokott jegygyűrűhöz hasonló.

A szertartás végén a párt nászútra küldték egy közeli faluba, Manapallába, hogy ott jobban megismerhessék egymást, és elkezdhessék boldog házaséletüket.

A helyiek tényleg kitettek magukért, így tényleg nagyon reméljük, hogy hamarosan elered az eső és megmenti a földjeiket az aszálytól.

 

Kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik