Forma-1

A sisakfestéssel Sennára emlékező Gasly nagyot ment az F1-edzésen

A Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj első, egyben egyetlen szabadedzését.

Imolában 2006 óta először rendeztek futamot, és a koronavírus-járvány miatt rövidebbre vették a programot, hiszen a szokásos pénteki szabadedzéseket nem rendezték meg, így az időmérő előtt csak egy edzésen ismerkedhettek a pályával a csapatok és a pilóták.

Az imolái pályáról a legtöbb Forma-1-es rajongónak Ayrton Senna 1994-es halálos balesete ugrik be elsőnek, és az Alpha Tauri francia versenyzője, Pierre Gasly ezen a hétvégén a brazil zászló színeiben pompázó sisakfestéssel emlékezik a korábbi háromszoros világbajnokra.

Gasly jól teljesített az edzésen, Hamilton, Max Verstappen (Red Bull) és Valtteri Bottas (Mercedes) mögött a negyedik legjobb időt autózta.

Az idény végén a Ferraritól távozó, négyszeres világbajnok Sebastian Vettel sokáig az utolsó helyen állt, de lágy abroncsokra váltva végül a 12. helyen fejezte be a szabadedzést.

Saját magát lőné lábon a Ferrari, ha tényleg gyengébb autót tolna Vettel alá
Hét éve ezen a napon a német klasszis uralta a Forma-1-et, most pedig a szép búcsú reményében kapar a pontokért a Ferrarinál. Ahol már nem ő a fontos.

Igaz, folytatódott az utóbbi időben látott tendencia, és jelentősen elmaradt csapattársa, Charles Leclerc mögött, aki az 5. lett, és majdnem fél másodperccel volt gyorsabb a németnél.

Kiemelt kép: Luca Bruno / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik