Sport

Andy Murray sohasem játszott még ilyen drámaian hosszú meccset

STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
A háromszoros Grand Slam-győztes Andy Murray ismét maratoni mérkőzésen, helyi idő szerint hajnali 4 órakor jutott tovább az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A Melbourne-ben ötszörös döntős skót olimpiai bajnok két napja mérkőzéslabdát hárítva verte meg a 13. kiemelt Matteo Berrettinit 4 óra 48 perc alatt, csütörtökön pedig ennél is nehezebb meccset vívott a hazai kedvenc Thanasi Kokkinakisszal.

Az ausztrál játékos kétszettes előnyben volt, a harmadik felvonásban pedig 5:2-re vezetett, ám a 35 éves, csípőprotézissel játszó Murray megfordította a találkozót. A hihetetlen összecsapás 5 óra 45 percig tartott, ezzel a 2012-es döntő után az Australian Open történetének a második leghosszabb meccse lett. A 11 évvel ezelőtti fináléban Novak Djokovic 5 óra 53 perc alatt gyűrte le Rafael Nadalt.

A mérkőzés pontosan 4.05-kor ért véget, ezzel az AusOpen-történetében ez lett a második legtovább elnyúló csata. A csúcsot 2008 óta Lleyton Hewitt és Marcos Bagdatisz közötti harmadik fordulóbeli mérkőzés jelenti, amely 4.34-kor fejeződött be.

A teniszlegenda Martina Navratilova azt írta a Twitteren, alapvető fontosságú lenne, hogy jobb szabályokat hozzanak, elkerülendő a hajnalig elnyúló csatákat.

Őrület – más sportág nem csinál ilyet

– tette hozzá.

Australian Open, férfiak, 2. forduló Murray (brit) – Kokkinakis (ausztrál) 4:6, 6:7 (4-7), 7:6 (7-5), 6:3, 7:5

Murray (brit) – Kokkinakis (ausztrál) 4:6, 6:7 (4-7), 7:6 (7-5), 6:3, 7:5

Kapcsolódó
Sérült combbal is tovább küzdötte magát Novak Djokovic az Australian Openen
Ellenfele a bokájával bajlódott, a volt világelső így is egy szettet elveszített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik