Sport

Válogatott edzők zaklatták az indiai birkózólányokat

Sajjad HUSSAIN / AFP
Sajjad HUSSAIN / AFP
A versenyzők szexuális zaklatással vádolják az Indiai Birkózó Szövetség (WFI) elnökét, Brij Bhushan Sharan Singhet és a válogatottnál dolgozó edzőket is.

Közel száz birkózó vett részt azon a parlament előtti tüntetésen, amelyen Sharan Singh azonnali eltávolítását követelték. A demonstrálók között volt többek között India első női olimpiai érmes birkózója, Sakhsi Malik, a tokiói olimpián bronzérmes Bajrang Punia és a háromszoros Nemzetközösségi Játékok-győztes Vinesh Phogat is, akik később találkozhattak az indiai sportminiszterrel, Anurag Singh Thakurral.

Malik és Phogat szerint a válogatott edzők is zaklatták a lányokat az edzőtáborokban, amelyet általában az elnök otthonához közeli Lucknowba szervezett a szövetség. A tavalyi világbajnokságon bronzérmes Phogat továbbá azt állítja, hogy az elmúlt tíz évben legalább 10-20 versenyzőről tud, akiket az elnök zaklatott.

Ezek a lányok félnek, mert a családi hátterük nem teszi lehetővé, hogy megvédjék magukat. Én harcolni fogok, mert engem nem érdekel ha eltávolítanak a birkózásból, mivel nekem van hol laknom és van mit ennem

– idézi az olimpikont az insidethegames.biz portál.

A minisztérium szerdán felszólította a WFI-t, hogy péntekig reagáljon a vádakra, különben eljárást indít a szövetség ellen, írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik