Sport

A székbírót lehülyéző Medvegyev döntőzik Nadallal az Australian Openen

MICHAEL ERREY / AFP
MICHAEL ERREY / AFP

Négy szettben legyőzte Sztefanosz Cicipaszt és bejutott az Australian Open döntőjébe a második helyen kiemelt Danyiil Medvegyev. A 25 éves orosz teniszező karrierje második Grand Slam-győzelmére hajt, tavaly a US Opent nyerte meg.

Kapcsolódó
Nadal lesöpörte a riválist, egy lépésre a történelmi sikertől
A spanyol klasszis bejutott az Australian Open döntőjébe, vasárnap a 21. Grand Slam-győzelméért játszhat.

Míg Cicipasz egész gyorsan letudta a negyeddöntős mérkőzését, addig Medvegyev kétszettes hátrányból fordítva, meccslabdát is hárítva jutott be a legjobb négy közé, így arra lehetett számítani, hogy majd a görög játékos lesz frissebb. Ennek viszont nyoma sem volt pénteken, az orosz rövidítésben hozta az első szettet, majd elveszítette a másodikat, ráadásul összeveszett a székbíróval is – azt kifogásolta, hogy ellenfele apja folyamatosan tanácsokat adott fiának még a játékok közben is.

Hülye vagy? Megőrültél? Miközben az apja minden egyes pontnál beszél? Válaszolnál a kérdésemre? Beszélhet az apja minden egyes labdamenet után? Hogy lehet valaki ennyire rossz egy Grand Slam-elődöntőn? Rám figyelj, hozzád beszélek!

– fakadt ki Medvegyev, és ekkor még akár benne volt az is, hogy ezen teljesen félrecsúszik a meccse.

Nem így történt, mert bár ez a második szett közben történt, amit elbukott, a következő játszmát úgy kezdte, hogy hárított két bréklabdát, majd 5-4-es vezetésnél elvette a görög adogatását. Az utolsó szett már az orosz örömjátékát hozta, egy nyert gémet engedett csak ellenfelének és bejutott a döntőbe – a székbírótól elnézést kért.

Az a Rafael Nadal lesz az ellenfele, aki pályafutása 21. Grand Slam-győzelméért lép pályára.

sofascore.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik