Sport

Véget ért Fucsovics Márton menetelése a Roland Garroson

Fucsovics Márton számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a Roland Garroson, miután az orosz Andrej Rubljovtól 6:7 (4-7), 7:5, 6:4, 7:6 (7-3)-ra kikapott hétfőn.

A párizsi első fordulóban Fucsovics négy játszmában legyőzte egy hete a negyedik kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet, majd csütörtökön a spanyol Albert Ramos Vinolast, szombaton pedig a brazil Thiago Monteirót búcsúztatta.

A magyar játékos karrierje harmadik Grand Slam-nyolcaddöntőjében 5:4-nél nem tudta kiszerválni a nyitószettet, a rövidítésben viszont már egyértelműen jobb volt orosz ellenfelénél. A második játszma is remekül indult, de 5:2-nél elfogyott a lendülete, Rubljov sorozatban öt gémet nyert és ezzel kiegyenlített.

Ez megzavarta Fucsovicsot, a harmadik szett hullámzó játékot és öt bréket hozott, a kiélezett pillanatokban viszont Rubljov koncentrált jobban, így megfrodította a meccset. A negyedik játszma újabb szoros csatát hozott, a magyar teniszező 5:4-re vezetett, mivel egyik játékos sem tudott brékelni, de Fucsovics nem tudott élni szettlabdákkal és az újabb tie-breakben az orosz lezárta a meccset.

https://twitter.com/ITF_Tennis/status/1313105072927256577

Győzelmével Rubljov először jutott negyeddöntőbe a Garroson, de Fucsovics is büszke lehet a teljesítményére, a kiváló szereplésének hála jövő héttől top50-es lesz a világranglistán és a párizsi teljesítményéért 213 ezer eurót (75 millió forint) kap majd.

Végeredmény – Roland Garros, férfi egyes, nyolcaddöntő

Andrej Rubljov (orosz, 13.)-Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 7:5, 6:4, 7:6 (7-3)

Kiemelt kép: MARTIN BUREAU / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik