Sport lineup

Ordas csalást emlegetnek az NBA zsákolóversenye után

A hétvégén, Chicagóban rendezik az NBA szezonfelező gáláját, az All Start, amelyen a szombat rendre az ügyességi versenyekről szól.

  • A skills challenge-t Bam Adebayo nyerte a Miami Heatből,
  • míg a tripladobó bajnok a Sacramento Kings játékosa, Buddy Hield lett.

A legjobban ezúttal is a zsákolóversenyt várta mindenki, Aaron Gordon és Derrick Jones Jr. pedig tényleg agyeldobós megoldásokat mutatott be, közhelyes, hogy átírták a fizikai törvényeket, de amikor valaki úgy ugrik át egy embert zsákolás közben, hogy közben még fordul is a levegőben, arra nehéz jelzőket találni. Mindent bevetett a két játékos, Gordon még az NBA legmagasabb játékosát, a 226 centiméter magas Tacko Fallt is átugrotta, ám a pontozók végül egy ponttal jobbnak látták Jonest.

Az összes zsákolás:

A közönség jól hallhatóan meglepődött az eredményen, a Twittert is elárasztották a csalást emlegető posztok, és Gordon is úgy érezte, hogy neki kellett volna nyernie. Tudni kell, hogy 2016-ban is a közvélemény nagy része őt látta a legjobbnak, akkor Zach Lavine-t hozták ki győztesnek. Gordon be is jelentette, hogy részéről ennyi volt, nem indul több zsákolóversenyen.

Végeztem vele. Már két trófeámnak kéne lennie.

A győztes Jones arról beszélt, a rivális hozzáért Fall fejéhez az utolsó zsákolásnál, képtelenség lett volna arra maximális pontot adni, ahogy azt Gordon gondolja. Elfogadja, ha Aaron Gordon azt gondolja, ő nyert, viszont akkor ott a lehetőség a jövő évi gálán, hogy ezt be is bizonyítsa.

A helyzeten az sem segített, amit a pontozók nyilatkoztak utólag. A rapper-színész Common és a WNBA-sztár Candace Parker is arra utalt, hogy közülük valaki hibázott, mert döntetlenre hozták volna ki a versenyt. Általános vélekedés szerint Jones korábbi heates csapattársa, Dwyane Wade nyúlt bele az előre megbeszéltekbe.

Kiemelt kép: Jesse D. Garrabrant / NBAE / Getty Images / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik