Sport

Ezt a meccset szívesen elfejtené a Veszprém kézikapusa

Fehéroroszország végig vezetve 35-30-ra legyőzte Szerbiát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság nyitónapján, a csoportkör első fordulójában.

A grazi A csoportban már a meccs elején kiderült, hogy a fehéroroszok remekül felkészültek ellenfelük egyik kulcsemberére: a MOL-Pick Szeged jobbszélsője, Bogdan Radivojevic az első félidőben nyolc lövésből csak három gólt dobott, írja az MTI.

Végül hat góllal zárt, így ő lett a szerbek legeredményebbje, de csak 46 százalékos hatékonyságot tudott felmutatni.

A beloruszok már négyel is vezettek az első félidőben, de a szünetben csak egy találat volt az előnyük. A második felvonás elején a szerbek egyenlítettek, de egyszer sem tudtak vezetni a meccsen.

Egy 7-2-es sorozattal ismét megléptek a fehéroroszok, és ellenfelük számára innen már nem volt visszaút. A Telekom Veszprém kapusa, Vladimir Cupara húsz lövésből csupán kettőt védett. A szerbek két kapusa összesen hat védést tudott bemutatni, míg a fehéroroszok kapujában Vjacseszlav Szaldacenka tíz lövést hárított, így őt választották a meccs legjobbjának.

A trondheimi C csoportban a hollandok meglepően jól tartották magukat a jóval esélyesebbnek tartott németek ellen, a szünetben csak két gól volt a hátrányuk, végül azonban nem volt esélyük a pontszerzésre.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

A csoport (Graz):
Fehéroroszország – Szerbia 35-30 (16-15)

 

C csoport (Trondheim):
Németország – Hollandia 34-23 (15-13)

Kiemelt kép: MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik