Kultúra

Zalatnay Sarolta a tízmilliós támogatásról: A pénzt nem a zsebembe adják

MTVA Fotóarchívum
MTVA Fotóarchívum
Az énekesnő elmondása szerint nem politizál, csak nem rejti véka alá a véleményét, a többmilliós támogatást pedig a turnéjára kapta.

Továbbra sem politizál, csupán nemtetszését fejezte ki a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíció aláírásával, a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA) kapott 10 milliós támogatást pedig nem csak úgy hozzávágták, meg kell dolgoznia érte – nyilatkozta Zalatnay Sarolta a Blikknek. 

A lap azt követően kereste meg az énekesnőt, hogy Kásler Miklós 10 millió forintot hagyott jóvá a részére az NKA emberi erőforrások minisztere számára fenntartott keretéből.  A hivatalos közlemény szerint a pályázat célja „az életmű koncertkörút megvalósítása”.

Kapcsolódó

A támogatás jóváhagyásával egy időben szintén a lap szúrta ki, hogy Zalatnay is aláírta Érden a Fidesz és a KDNP által szeptemberben indított Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! elnevezésű petíciót, miközben Dömötör Csaba és Aradszky András országgyűlési képviselőkkel fényképezkedett. A lap arra kérdezett rá, hogy az az énekesnő, aki egész karrierje alatt távol tartotta magát a nyilvános politikai véleményformálástól, miért kezdett most politizálásba.

Mindig is hirdettem, hogy nem foglalkozom politikával. Ebben az esetben sem álltam politikai akció mögé, a tetszésemet és a nemtetszésemet fejeztem ki. Itt most az utóbbit, mert elegem van a gyűlölködésből. A véleményemet továbbra is elmondom, akinek ez nem tetszik, az mehet isten hírével.

Az énekesnő hozzátette, hogy a rajongói továbbra is mellette állnak, azt viszont nem érti, hogy a támogatás hírére miért reagáltak többen felháborodással.

Az viszont nagyon elszomorít, ahogy egyesek erre a hírre reagáltak. Nem kaptam semmiféle előnyt azért, mert aláírtam a petíciót. Szép is lenne, ha 10 milliót érne az aláírásom! A pénzt nem a zsebembe adják, a turné minden egyes elemével el kell számolni

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik