Kultúra

A Bosszúállók is gyászolják Fekete Párducot

Szombat reggel számoltunk be róla, hogy elhunyt Chadwick Boseman, akit a legtöbben a Fekete Párduc című filmből ismertek. A 43 éves amerikai színésznél négy éve diagnosztizáltak vastagbélrákot, mely halálát okozta.

Boseman, aki a hétszeresen is Oscar-díjra jelölt Fekete Párduc címszerepét alakította, szerepelt még többek között az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború című filmekben, illetve ő alakította James Brownt a Get on Up – A James Brown sztoriban.

Az 1976-ban született Chadwick Boseman pályája kezdetén írással és rendezéssel foglalkozott, majd viszonylag gyorsan váltott és inkább színészként folytatta karrierjét. Első televíziós szerepét 2003-ban kapta, a Harmadik műszak című sorozat egyik epizódjában.

A színész nem szerette volna, hogy betegsége a kelleténél jobban befolyásolja az életét, ezért az elmúlt években is aktívan dolgozott. Néhány hónappal ezelőtt lehetett olvasni róla, hogy titokban feleségül vette barátnőjét, Taylor Simone-t, akivel több éve együtt voltak már.

Boseman magánügyként kezelte betegségét, így kollégáit, többek között a Bosszúállók szereplőit is sokkolta a színész halálhíre.

Teljesen le vagyok sújtva. Ez több mint szívszorító. Chadwick különleges volt. Egy igazán eredeti valaki. Mélyen elkötelezett és állandóan kíváncsi művész volt. Kevés előadó rendelkezik ilyen erővel és sokoldalúsággal. Annyi csodálatos munka maradt még, amit létrehozhatott volna. Végtelenül hálás vagyok a barátságunkért. Gondolataim és imáim a családjával vannak. Nyugodj békében, király

– írta az Instagramon Chris Evans.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gonna miss you mate. Absolutely heartbreaking. One of the kindest most genuine people I’ve met. Sending love and support to all the family xo RIP @chadwickboseman

Chris Hemsworth (@chrishemsworth) által megosztott bejegyzés, Aug 28., 2020, időpont: 8:40 (PDT időzóna szerint)

Chris Hemsworth úgy búcsúzott, hogy Boseman volt egyik legkedvesebb és legőszintébb ember, akivel valaha találkozott, míg Mark Ruffalo szerint az idei év még sokkal tragikusabb lett a színész elvesztésével.

Micsoda ember és milyen hatalmas tehetség. Testvér, minden idők legnagyobbjai közé tartoztál és a nagyságod csak a kezdet volt.

Jeremy Renner szerint Chadwick Boseman maga volt az inspiráció, nagy és kedves szívű harcos, akit sosem fog elfelejteni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chadwick is an inspiration, a warrior with a big kind heart that I’ll never forget. I’m so deeply heartbroken by his passing. Sending love to the Boseman family … R.I.P.

Jeremy Renner (@jeremyrenner) által megosztott bejegyzés, Aug 28., 2020, időpont: 9:11 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Instagram / chrishemsworth

Ajánlott videó

Olvasói sztorik