Kultúra

Egy hétvége után vették le műsorról minden idők legdrágább kínai filmjét

A hétvégén került a kínai mozikba az Asura, az eddigi legnagyobb összegből készült kínai film. A 100 millió dollárból összehozott fantasy azonban nem nagyon mozgatta meg a nézőket: a hétvége leforgása során mindössze 7.1 milliót termelt az alkotás, amit a stúdió tegnap le is vett műsorról – így arra sincs remény, hogy az esetleg a gyártási költséget visszahozza.

Pedig nagy reményeket fűzött az Asurát gyártó Zhenjian Film Studio, Ningxia Film Group valamint Alibaba Pictures Group, ugyanis egy komolyabb filmes univerzum bevezető részének szánták azt. A tibeti mitológián alapuló sztori egyfajta kínai A Gyűrűk Ura is lehetett volna: elképesztően magas összegeket költöttek el látványra, az Oscar-díjas jelmeztervező, Ngila Dickson mellett A visszatérő hangmérnöke, Martín Hernandez, valamint Charlie Iturriagam, a Deadpool effekt-tervezője is dolgozott a filmen.

A stúdiók hivatalos indoklást nem adtak az eddig példátlan lépésükhöz, de a film producerei az internet népére mutogatnak a film sikertelensége miatt. A Maoyan nevű kínai portál felhasználóinak túlnyomóan negatív értékelései ugyanis szerintük megbízhatatlan forrásból származtak, és azokkal különböző háttérspekulánsok tudatosan akarták lejáratni a filmet.

Ennél valószínűbb ok a bukásra egyébként az, hogy jelenleg irtózatosan feszített verseny folyik a kínai mozipiacon: Az Asura riválisai, a Dying to Survive és a Hidden Man 69, illetve 46 millió dollárt szedtek össze a hétvégén.

Kép: Zhenjian Film Studio/Ningxia Film Group/Alibaba Pictures Group

Ajánlott videó

Olvasói sztorik