A következő élő közvetítés része Újabb Hezbollah-vezetőt öltek meg Libanonban

Jordániai külügyminiszter: Izrael nem éri el az ország biztonságát a Gáza elleni támadásokkal

EVELYN HOCKSTEIN / POOL / AFP
EVELYN HOCKSTEIN / POOL / AFP

Az izraeli támadások a Gázai övezetben elérték a humanitárius, jogi és erkölcsi határokat, és Izrael ezzel nem fogja elérni az ország biztonságát – mondta Ajmán Szafadi, Jordánia külügyminisztere.

Az MTI híre szerint a tárcavezető Catherine Colonna francia külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése során osztotta meg véleményét Izrael cselekedeteiről, és kiemelte, milyen veszélyekkel járhat, ha a Gázai övezetben zajló izraeli pusztítások és gyilkosságok folytatódnak.

Szafadi felhívta a figyelmet arra, hogy Izrael illegális cselekedetei és támadásai a ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi palesztinok ellen csak rontja a helyzetet, és hangsúlyozta, hogy a nemzetközi közösségnek erős és hatásos lépéseket kellene tennie a harcok megakadályozásáért.

Szafadi és Colonna kiemelte, hogy életbevágó elegendő és azonnali humanitárius, élelmiszer- és egészségügyi segély bejuttatása a Gázai övezetbe, és folytatni kell az együttműködést a segélyszállítások érdekében – szerepel a jordániai külügyminisztérium közleményében.

A két miniszter többször is kifejezte, hogy országaik elutasítják a palesztinok kitelepítését szülőföldjükről – közölte a jordániai külügyminisztérium.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik