A következő élő közvetítés része Már 30 halottja van az eddigi leghevesebb orosz légitámadásnak

Azonosítatlan tárgy repült be Lengyelországba Ukrajna felől

Ukrajna irányából érkező, egyelőre azonosítatlan légi eszköz repült be péntek reggel Kelet-Lengyelországba – közölte a lengyel hadsereg műveleti parancsnoksága.

A tárgyat a határ átlépésének pillanatától eltűnéséig figyelték meg a nemzeti légvédelmi rendszer rádiólokációs eszközeivel – közölték a műveleti parancsnokság X közösségi felületén.

Jacek Goryszewski parancsnoksági szóvivő később a Polsat News kereskedelmi televízióban is közvetített sajtóértekezletén közölte: a tárgy rádiójelei a kelet-lengyelországi Zamosc város környékén szűntek meg.

Az illetékesek vizsgálják, pontosan mi történt – mondta el Goryszewski.

Hozzátette: az incidens kapcsán emelték a lengyel légierő harckészültségét.

Andrzej Fijolek, a Lublini vajdaság rendőrségi szóvivője a PAP hírügynökségnek elmondta: sérültekről, robbanásról nincs információjuk.

Az esemény miatt péntek délután Andrzej Duda elnök egyeztet Wladyslaw Kosiniak-Kamysz kormányfőhelyettessel, nemzetvédelmi miniszterrel, Maciej Klisz altábornaggyal, műveleti parancsnokkal, valamint Wieslaw Kukula altábornaggyal, vezérkari főnökkel – közölte a varsói államfői hivatal.

Az ukrajnai háború kitörése óta nem ez az első, Lengyelországot érő légiincidens. 2022 novemberében a kelet-lengyelországi Przewodów településen egy Ukrajnából indított rakéta csapódott be, két lengyel állampolgár halálát okozva. Idén áprilisban a nyugat-lengyelországi Bydgoszcz város melletti erdőben egy orosz gyártmányú, tavaly decemberben kilőtt cirkálórakéta maradványait találták meg.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik