A következő élő közvetítés része A Wagner több száz zsoldosa érkezett meg Fehéroroszországba

Távozik a brit védelmi miniszter

Stringer/Anadolu Agency via Getty Images
Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

Négy év után távozik a kabinetből Ben Wallace, Nagy-Britannia védelmi minisztere, aki összesen három miniszterelnök alatt töltötte be a tisztségét, az utóbbi másfél évben pedig meghatározó szerepe volt abban, ahogy a brit kormány az ukrajnai háborút kezelte. Wallace a mandátuma lejárta után távozik a BBC közlése szerint.

A politikus a családjával indokolta a döntését, igaz azonban, hogy az utóbbi napokban többen kritizálták őt, miután tett egy olyan kijelentést, hogy Ukrajnától nagyobb hálát várna el a támogatásért cserébe. Ezt azután mondta, hogy a vilniusi NATO-csúcs előtt Volodomir Zelenszkij ukrán elnök abszurdnak nevezte, hogy Ukrajna nem kap meghívót a katonai szövetségbe.

Rishi Sunak kormányfő már korábban visszautasította Wallace kijelentéseit, a leköszönő miniszter azonban állítja, félreértelmezték a szavait. Egy ukránul írt Twitter-bejegyzésében azt írta, Kijevnek időnként fel kellene ismernie, hogy sok olyan ország van, ami részéről nem számíthat akkora támogatásra, mint Nagy-Britannia esetében.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik