A következő élő közvetítés része Meghosszabbítja az EU az Oroszország elleni szankciókat

ENSZ: Erős robbanásokat észleltek az oroszok által megszállt zaporizzsjai atomerőmű közelében

Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / AFP
Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / AFP

Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) vezetője elmondta, hogy az ENSZ nukleáris szervezetének megfigyelői csütörtökön erős robbanásokat észleltek az oroszok által megszállt ukrajnai zaporizzsjai atomerőmű közelében, és új biztonsági övezet létrehozására szólítottak fel az erőmű körül.

Renat Karcsa, az orosz atomerőműveket üzemeltető Roszenergoatom konszern vezérigazgatójának tanácsadója megalapozatlannak nevezte és provokációnak minősítette a vádakat.

Oroszország a múltban tömeges légicsapásokkal reagált az ősz során elért ukrán sikerekre, amelynek következtében milliók maradtak áram, fűtés és víz nélkül.

Úgy tűnik csütörtökön folytatódott a civil infrastruktúra elleni támadás: Denisz Smihál ukrán miniszterelnök elmondta, hogy az orosz támadások célpontjai az energetikai üzemek voltak.

Ma rendkívüli tanácskozást folytattam az energetikai helyzetről: a fellépő hiányról és a terroristák támadásait követő javítási munkálatokról. A javítóegységek már dolgoznak az érintett a helyszíneken

– közölte Zelenszkij.

(Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik