Nagyvilág

Kilép a kormányból Boris Johnson testvére

Jo Johnson, Boris Johnson miniszterelnök testvére lemond parlamenti tagságáról és miniszteri posztjáról, jelentette be a Twitteren.

Mint írta, megtiszteltetés volt számára 9 éven át a parlamentben dolgozni, valamint három miniszterelnök minisztereként szolgálni, de az elmúlt hetekben feloldhatatlan feszültséget okozott számára a nemzeti érdekek és a családja iránti hűsége közötti vívódás, ezért inkább távozik a kormányból.

Nem ritka Nagy-Britanniában, hogy a politikusok több időt szeretnének családjukkal, és ezért lemondanak, Johnsonnak és feleségének két gyermeke is van, de jelen esetben valószínűleg nem ez vezetett a döntéshez, sokkal inkább az, hogy teljesen más a testvérével az álláspontja.

Elemzők szerint Jo Johnson nem tudná megemészteni a megállapodás nélküli brexitet, bár testvérével nyíltan sosem ment szembe.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy azonnali hatállyal mond-e le, vagy megvárja a választásokat.

Jo Johnson egyébként nem akármilyen rekordot állított fel ezzel: ő az egyetlen miniszter, aki kétszer is lemondott már a brexit miatt. Először tavaly novemberben hagyta ott Theresa May kormányát, ahol közlekedési miniszter volt.

Kiemelt kép: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / Europress

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik