Nagyvilág

Trump elárulta, hol akar találkozni Kim Dzsongunnal

Donald Trump amerikai elnök hétfőn a Twitter-oldalán közölte, hogy a legszívesebben az Észak- és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált zónában található Béke Házában ülne egy asztalhoz Kim Dzsongunnal. 

Az ingatlanmágnás múlt héten arról beszélt, hogy két-háromra szűkült a csúcstalálkozó lehetséges helyszíneinek száma. Sajtóértesülések szerint ezek közt volt Mongólia fővárosa, Ulánbátor és Szingapúr is.

Az Amerikai Egyesült Államok vezetője viszont most egy tweetben úgy fogalmazott, hogy ugyanott tárgyalna az észak-koreai diktátorral, ahol Mun Dzsein dél-koreai elnök is tette ezt pénteken. 

Több ország neve is felmerült, mint a találkozó helyszíne, de az észak- és dél-koreai határon lévő Béka Háza nem lenne reprezentatívabb, fontosabb és tartósabb helyszín, mint egy harmadik ország? Csak kérdezem!

– írta.

Mitől lett ennyire szívélyes Kim Dzsong Un?
Ajándékkal, szép szavakkal és nagy ígéretekkel érkezett Kim Dzsong Un a két korai vezető történelmi találkozójára, ahol az észak-korai diktátor nemcsak a két ország közötti békét, hanem a határok eltűnését is megjövendölte.

Kiemelt kép: Kay Nietfeld/dpa/AFP/Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik