Nagyvilág

Aligátor ragadott el egy kisfiút Disney Worldben

Aligátor ragadt el egy kétéves kisfiút a floridai Disney Worldben. A gyermek a szüleivel, és kishúgával, Nebraskából mentek nyaralni az Orlandói Grand Floridian Resort & Spa-ba.

A „Hét Tenger Lagúna” partján, ahonnan a gyermek eltűnt, több tábla is figyelmeztetett, hogy tilos a fürdőzés. Helyi idő szerint kedden este a  család, sokakkal együtt a szálloda melletti homokos parton pihent.  A kisfiú a vízbe gázolt, az aligátor pedig, szinte azonnal támadott: megragadta a gyereket, hogy a felszín alá húzza.

A fiú szülei azonnal a vízbe vetették magukat, és küzdeni próbáltak, de hiába, a kisfiú eltűnt a vízben. A család azonnal szólt egy közelben lévő vízi mentőnek. Bár, több mint 50 hatósági személy bevonásával azonnal megkezdődött a keresés, a gyermeket szerda reggelig nem sikerült megtalálni. A hatóságok azt mondják, nem állnak le addig, amíg a gyermek elő nem kerül, helikoptereket, szonárokat, tengerész egységeket, és aligátorvadászokat is bevetnek.

A Disney Worldben még soha sem történt hasonló eset, kifejezetten szokatlan, hogy egy aligátor egy emberekkel ennyire zsúfolt területre tévedjen. A gyermeket elragadó állat mindössze másfél-két méteres lehetett, vagyis szinte kizárt, hogy egy felnőttre is rátámadt volna, a kisfiú viszont ideális zsákmánynak tűnhetett.

(CNN)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik