Közélet

Karácsony Gergely: Agyrém, hogy mennyibe kerül egy liter ivóvíz

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Ez egyszerűen agyrém. A kormányzati idiotizmus minősített esete. A hazaárulást súroló felelőtlenség.

Nem fukarkodott az indulatos minősítésekkel legújabb Facebook-posztjában a főpolgármester, aki ezúttal a fővárosi ivóvízhelyzetről tette közzé álláspontját.

Mielőtt végigolvasnád ezt a posztot, kérlek tippeld meg, hogy mennyibe kerül egy liter, az ásványvizeket megszégyenítő minőségű budapesti ivóvíz

– kezdi posztját Karácsony Gergely. Mint írja, valószínűleg mindenki sokkal magasabb összeget tippel a valós összegnél, ugyanis jelenleg egy liter budapesti ivóvíz ára 0,22 forint vagyis 22 fillér.

Ezt a kincset „sajnos valóban 22 fillérért kell adnunk. Nemcsak a lakosságnak, hanem például a gyógyszergyáraknak, a szállodáknak és az autómosóknak is, mivel az állam a tíz éve változatlanul hagyott vízdíjakkal ezeket a cégeket támogatja, a köztulajdonban lévő vízműcégek kárára” – magyarázza a városvezető, hozzátéve, hogy „közben rohad szét a vízhálózat, van olyan magyar város, ahol az ivóvíz 40 százaléka egyszerűen elfolyik, állandóak a csőtörések, egyre több helyen nyaranta korlátozni kell a vízfelhasználást. Egyes számítások szerint országos szinten 3000 milliárd (!) beruházásra lenne szükség a hálózatban.”

Megemlíti, hogy az uniós szabályozás is azt követelné meg, hogy a vízdíj fedezze nemcsak a szolgáltatás, de még a felújítások költségeit is. Ám ettől fényévekre vagyunk, a megnövekedett energiaárak miatt a vízműcégek úgy is veszteségesek, hogy alig vagy egyáltalán nem költenek felújításra.

A vízzabáló akkumulátorgyárak miatt elindult a fejvakarás a kormányban, hogy mégis kéne valamit csinálni. Mindenki tudja, hogy a cégek vízdíját emelni kéne, csak gondolom nincs elég bátorságuk ezt kimondani. Szóval segítek – ha már a lakájmédia úgyis a fővárost kiáltotta ki mumusnak ebben a témában: meg kell emelni a cégek vízdíját! Különben iszonyú károkat okozunk magunknak, és akkorra rohad szét a vízhálózatunk, amikor a legnagyobb szükségünk lesz a vízre. A klímaváltozás és a tomboló aszályok idején

– zárja a bejegyzést a főpolgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik