Tech

Nem változott még ekkorát a Facebook

Az Idővonalba alkalmazásokat építhetünk és a lájkoláson kívül is használhatunk igéket.

Kivételesen nem a dizájn, hanem a közösségi oldal működése változott. A Facebook állítása szerint az alkalmazások élővé teszik az Idővonaladat, de mit is jelent ez pontosan?

Nos, egyelőre 78 olyan alkalmazás létezik, ami képes a megújult Facebook-profilon működni, vagyis egyenesen az Idővonalon tudósítani a rajtuk keresztül végzett tevékenységünkről. Magyarul, már ki se kell írjuk, ha csináltunk valamit, a programok egy része automatikusan, másik része egyetlen kattintással megjeleníti az Idővonalon.

Például, ha a Soundcloudon zenét hallgatunk, az automatikusan megjeleníti az Idővonalon, hogy mit és mikor. Persze csak akkor, ha engedélyt is adtunk erre, mivel minden egyes Idővonalra integrált alkalmazásnál beállítható, hogy mit tehet és az is, hogy amit tesz, azt ismerőseink közül mennyien lássák.

Visszatérve az eredeti idézetre, az Idővonal attól válik tehát élővé, hogy a megfelelő alkalmazásokkal gyakorlatilag minden online tevékenységünk automatikusan felkerül a Facebookra. Az, hogy ez az egyes felhasználóknak és ismerőseiknek mennyire jó, mindenki döntse el maga.

Az viszont biztos, hogy ezek az integrált alkalmazások a Facebook számára a leghasznosabbak, hiszen az egyes vállalatok olyan appeket hozhatnak létre, melyek az adott vállalat tevékenysége szerint lettek alakítva. Például az online boltokban hamarosan találkozhatunk “kell” vagy “megvan” típusú gombokkal, melyek sokkal hasznosabbak egy egyszerű lájknál. Vagyis a vállalat örül, hogy egy termékét vagy szolgáltatását a felhasználó megjeleníti az Idővonalon, a Facebook pedig annak örül, hogy az internet megkerülhetetlen központjává nőtte ki magát.

Persze mindehhez az is szükséges, hogy a felhasználó is örüljön és használja is ezeket a funkciókat. Kivételesen tehát a Facebook olyan megújulásáról van szó, amibe nektek is van beleszólásotok – a kérdés tehát adott: tetszik vagy sem?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik