Üzleti tippek
Female office worker is tired of work and exhausted. She has burned down and has depression.

Ingyen parkolással és távmunkával is motiválható a dolgozó

24.hu
24.hu

2018. 02. 12. 17:46

A munkavállalók tizede mutatja a munkahelyi kiégés valamely tünetét.
Korábban a témában:

A kiégés korunk ismert jelensége, ezért kiemelten fontos, hogy a munkáltatók és a munkavállalók egyaránt tisztában legyenek azzal, hogy miként előzhető meg a kialakulása. A Profession.hu reprezentatív kutatásai szerint ugyan az utóbbi években sokat javult a helyzet, de bőven találhatók olyan területek, ahol még fejlődni kell a hazai cégeknek.

Gyakoriak a túlórák

A kérdőívet kitöltők több mint kétharmada 40 év alatti városlakó, akiknek több mint a fele 8 órás munkakörben dolgozik. 84 százalékuk alkalmazottként, és 89 százalékuk minden nap a munkahelyéről dolgozva végzi a munkáját. Figyelemfelkeltő, hogy munkakörtől és beosztástól függetlenül a válaszadók 59 százaléka érzi úgy, hogy 8-10 óránál is többet dolgozik naponta, míg 9 százalék szerint 11 óránál is többet tölt munkával.

A távmunka is stresszcsökkentő

A megkérdezettek 40 százaléka dolgozik egy és öt év között a munkahelyén, a válaszadók negyede 1 évnél is rövidebb ideje kezdett a jelenlegi munkáltatójánál. Azok, akik még újak a munkahelyükön, vagy alkalmi munkából élnek meg, illetve távmunkában dolgoznak, és azok is, akik baráti kapcsolatot alakítottak ki a kollégáikkal, jellemzően a munkaidő leteltével rögtön ki tudnak kapcsolni. Ez a válaszadók 29 százalékára igaz.

41 százaléknak kell egy kis idő, amíg másra hangolódik, 16 százaléknak a barátok, a család vagy a sportolás segít abban, hogy el tudja engedni a munkával kapcsolatos gondolatait. 13 százaléknak sehogy sem sikerül megszabadulni a munkahely okozta stressztől, gyakran még este is álmatlanul forgolódik, másnap pedig ingerlékenyen kel. Amennyiben ez az állapot tartósan fennáll valaki életében, az hosszú távon a mentális és fizikai egészség romlásával járhat. Ezért a munkáltatók jól felfogott érdeke, hogy időben reagáljanak arra, ha alkalmazottaik a kiégés tüneteit mutatják.

10-ből 4 munkavállaló hiába várja a béren kívüli juttatásokat

A munkakörülmények közül leginkább a megfelelő parkolási lehetőségekkel (51%), a jó megközelíthetőséggel (47%) és a környékbeli étkezési lehetőségek számával (40%) legelégedettebbek a válaszadók. Biciklitároló a munkahelyek mindössze 36 százalékánál érhető el.

A munkakörnyezeten azonban bőven van még mit javítani, mert a kérdőívet kitöltők csupán negyede dolgozik nem zajos, 30 százalék világos, 22 százalék pedig jól szellőző munkahelyen. A dolgozók számára ingyenesen fogyasztható ásványvíz 35 százalék számára elérhető, míg teát, kávét a munkahelyek 27 százaléka biztosít. A juttatási csomagok terén sem nagyvonalúak a cégek, mivel a megkérdezettek 42 százaléka állítja, hogy semmilyen béren kívüli juttatást nem kap a munkahelyén.

A legjellemzőbb béren kívüli juttatás az éves orvosi vizsgálat finanszírozása és az Erzsébet-utalvány (24-24%). 19 százalék tudja a munkáltatója jóvoltából igénybe venni a SZÉP-kártya nyújtotta szolgáltatásokat, és 15 százalék utazási hozzájárulást kap.

A munkáltatók és a munkavállalók közös érdeke, hogy élhető körülményeket alakítsanak ki a munkahelyeken, hiszen ez a hatékonyságra is komoly befolyással van. A jó munkahely nyitottan és rugalmasan áll a dolgozói igényekhez, például lehetőséget biztosít távmunkára, ergonomikus munkakörnyezetet alakít ki, meghallja és időben visszajelez az alkalmazottak igényeire. Sokszor elég egy apró gesztus, hogy a beosztottak megbecsülve érezzék magukat. Azok a munkahelyek, melyek tudatosan figyelnek erre, sokkal sikeresebbek lehetnek a munkaerő-toborzásban, és könnyebben tarthatják meg az egyre inkább felértékelődő munkaerőt – emelte ki Martis István, a Profession.hu ügyvezető igazgatója.

A többség kedveli a kollégáit

A megkérdezett cégek több mint felénél (függetlenül attól, hogy fizikai vagy szellemi munkavégzés folyik) jó hangulat uralkodik. 32 százalék szerint bár nem baráti, de feszültségmentes a kapcsolat a kollégákkal, 10 százaléknak pedig baráti viszonyt is sikerült kialakítania a munkatársakkal. Csupán 4 százalék állította azt, hogy nemcsak nem kedveli a kollégáit, de azok kifejezetten idegesítik is. A munkatársakkal való rossz kapcsolat erősen kihat a munkahelyi közérzetre: ezeknek az emberek nagyobb arányban produkálják a kiégési tüneteket.

A frusztráló feladatok mellett a kommunikáció hiánya is idegölő

A válaszadók számára a legfájóbb pont, hogy a munkahelyen nem kapnak visszajelzést a felettesüktől (24%), illetve, hogy egy-egy feladatot frusztrálónak találnak (20%). 17 százalék gyakran érzi úgy, hogy a kollégái félreértik vagy alulértékelik. 12 százalékot pedig az aggasztja, hogy munkahelyi problémáival nincs kihez fordulnia, vagy nincs ideje és lehetősége minőségi munkát végezni. A megkérdezettek 37 százalékának viszont egyáltalán nincs ilyen gondja.

A munkahelyi stressznek a legkevésbé azok vannak kitéve, akik távmunkában, szabadúszóként vagy vállalkozóként dolgoznak.

A főnök is lehet jófej

A felmérés alapján úgy tűnik, hogy a munkavállalók annak ellenére elégedettek vezetőikkel, hogy nem kapnak tőlük visszajelzést a munkájukról. A beosztottak kétharmada mégis kompetensnek tartja és tiszteli a felettesét. 70 százalék szerint hatékony segítséget nyújt, ha megakad a munkavégzésben és törődik beosztottjaival. A kétharmad úgy érzi, hogy partnerként kezeli a felettese, és hatékonyan szervezi meg a hozzá tartozó terület munkáját (61%).

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Domenico Lucano, mayor of the small Italian fishing village Riace, receives the 'Dresden Peace Award 2017' at the Semper opera in Dresden, Germany, 12 February 2017. Lucano receive the award for his committment to helping refugees. The 58-year-old man has been welcoming refugees flying from war and poverty since 1998. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.