Pénzügy

Gyorsan jelentkezzen, ha pénzt szeretne a vállalkozásához!

kutya (kutya)
kutya (kutya)

Fiatalok jelentkezését várják arra a hétfőn induló pályázatra, amely pénzzel és képzéssel segíti a sikeres vállalkozóvá válást.

Beszédes a program neve: Vállalkozz Itthon! Úgy tűnik, mintha egy kicsit válasz akarna lenni arra a problémára, hogy mostanában sok fiatal keresi külföldön a boldogulását. A program, mint ahogy a neve is sugallja, a vállalkozóvá válást segíti. Méghozzá a sikeres vállalkozóvá válást.

Fontos a gyorsaság

Viszonylag rövid idő áll rendelkezésre a jelentkezéshez, hiszen a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) által vezetett konzorcium október 7-én (hétfőn) reggel 6 órától nyitja meg az online jelentkezés lehetőségét, és mindössze október 15-én éjfélig tartja nyitva.

Az is kiderül tájékoztatójukból, hogy a gyorsaság is számít a jelentkezésnél. A kiválasztásnál ugyanis fontos szempont, hogy ki mikor véglegesítette a pályázatát.

Kik jelentkezhetnek?

18 és 40 év közötti fiatalok vállalkozásalapítását támogathatja a kétkomponensű (TÁMOP-os) program. Jelentkezni csak online lehet. Az első szűrő egy vállalkozói kompetenciateszt. S szükség lesz egy olyan piacképes ötletre is, ami a független bírálók tetszését is elnyerheti.

A programot 4 régióban indítják el, vagyis az Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl régiókban tervezett vállalkozások alapítói jelentkezhetnek. Ez azt jelenti, hogy a tanfolyamot is az adott régióban kell elvégezni, és a vállalkozás székhelye is ott kell hogy legyen.

Képzéssel alapoznak

A vállalkozásfejlesztési program első részében („A” komponens) vállalkozói képzéssel, tanácsadással, majd mentorálással segítik a fiatalokat.

A programba bejutóknak a 100 órás képzés elvégzése után kell elkészíteniük és jóváhagyatniuk a megálmodott vállalkozás üzleti tervét.

Mennyi anyagi támogatást lehet kapni?

A jóváhagyott üzleti terv alapján létrehozott vállalkozás nyújthat be aztán pályázatot a második körre („B” komponens). Egyszemélyes vállalkozás maximálisan 3 millió, legalább két fiatal által létrehozott társas vállalkozás pedig maximum 6 millió forint vissza nem térítendő támogatást kérhet az ötletet megvalósításához.

De mindehhez 10 százaléknyi önrésszel azért rendelkezni kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik