Üzleti tippek

Keresik a legjobb exportőröket

Sipos Anikó
Sipos Anikó

újságíró. 2013. 09. 24. 11:20

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) kiírta az Év Exportőre Díj pályázatot hat kategóriában olyan hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exportjuk nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató a hazai vállalkozások számára.

Korábban a témában:

A pályázat jelentkezési határideje 2013. október 28.

Az Év Exportőre Díj pályázatban kategóriánként egy díjazottat választ ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a HITA szakértőiből álló bíráló bizottság.

Az “Év exportőre 2013 – Tudatos Exportőr” kategóriában azokat kkv-kat ismerik el, amelyek valamely hazai termék, szolgáltatás vagy technológia területén, innovatív módon, átgondolt és tervezett piacra lépési stratégia mentén fejtik ki külgazdasági tevékenységüket.

Az “Év exportőre 2013 – Innovatív Exportőr” kategóriában olyan kkv-ket díjaznak, amelyek termékük, szolgáltatásuk technológiai fejlesztése által értek el külpiaci sikereket.

Az “Év exportőre 2013 – Meghatározó Exportőr” kategóriában azokat a vállalkozásokat ismerik el, amelyek legalább 10 éves exportőri múlttal rendelkeznek, és jelentős külpiaci sikereikkel tartósan hozzájárulnak a magyar gazdaság eredményeihez.

Az “Év exportőre 2013 – Regionális stratéga” címet azok kaphatják meg, akik  kitartó és megbízható külgazdasági tevékenységükkel hozzájárultak a szomszédos országokkal való gazdasági kapcsolataink elmélyítéséhez.

Az “Év exportőre 2013 – Legnagyobb Legkisebb Exportőr” elismeréssel olyan hazai mikrovállalkozások külpiaci tevékenységét díjazzák, amelyek 10 főnél kevesebbet foglakoztatnak, és az éves nettó árbevételük legfeljebb 500 millió forint, valamint exporttevékenységük innovatív jellege példamutató más mikrovállalkozások számára.

Az “Év női exportőre 2013 – ERGO és HITA Enterprise Europe Network közös díja” elismerést pedig azok a hazai mikro-, vagy kisvállalkozások kaphatják, amelyek az elmúlt 1-3 évben kiemelkedő exportsikereket értek el termékük, szolgáltatásuk külpiacra jutási törekvései során, és bizonyos feltételek alapján női vállalkozásnak minősülnek.

A pályázatokról és a jelentkezésről itt olvashat további információkat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.