Üzleti tippek

Magyar cégek kopogtathatnak a Microsoftnál

Mostantól a hazai kezdő vállalkozások is pályázhatnak támogatásért a szoftveróriásnál.

Kapcsolódó cikkek

A vállalat a világ 8 városában – Seattle-ben, Rio de Janeiro-ban, Párizsban, Berlinben, Tel Avivban, Moszkvában, Bangalore-ban és Pekingben – működtet úgynevezett akcelerátor házakat – írja a Világgazdaság.

A redmondi szoftvercég befektetési programja, a Microsoft Ventures már jó pár éve segíti világszerte a startupokat. Ingyenes szoftverlicencek – Windows, Office Azur stb. – formájában, 2008 óta eddig több mint 75 ezer vállalkozás kapott kezdő lökést a BizSpark program keretében. A nyertes cégek nemcsak minden, a vállalkozáshoz szükséges eszközhöz, erőforráshoz, technikai vagy egyéb segítséghez juthatnak hozzá, hanem szükség esetén még tőkéhez is – hívja fel a figyelmet a Microsoft közleménye.

Európában Berlinből koordinálják a programot, ahol október 4-ig fogadják a régióból jelentkezőket, hogy aztán novembertől indulhasson a négy hónapos felkészítő időszak.

Az akcelerátor ház program két éve indult. Eddig 114 startup talált befektetőre a felkészítő program sikeres elvégzése után.

Néhány feltétel

– Csak olyan kezdő társaságok jelentkezzenek, amelyek szoftverfejlesztésre vagy valamilyen webalapú üzleti modellre kívánják építeni a vállalkozásukat.

– A pályázásig a befektetett tőkéjük nem haladja meg az egymillió dollárt.

– Bár az nincs megkötve, hogy milyen platformon fejlesszenek, de az ötletet valamelyik Microsoft-platformra is használhatóvá kell tenni.

– A külföldi tartózkodás költségeit minden cégnek magának kell fedeznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik