„Hogyan lehet megállapítani, hogy egy húskészítmény minőségi?”
„Hát, ha megeszi, és úgy érzi, hogy finom.”
Komolyra fordítva a szót, a laikusok számára irányadó látványon és az ízlelőbimbókon túl, a beltartalom az, amit figyelni kell. Nem mindegy, mennyi például egy virsliben a hús, az pedig végképp nem mindegy, milyen az alapanyag, hogyan és milyen takarmányon tartották az állatokat, no és hogy azután milyen receptúra alapján és milyen technológiával dolgozzák fel.
A Sága Foods Zrt. készítményeinél adottak a feltételek, a minőségi alapanyag és az ízletes receptúra találkozik. A Master Good kisvárdai üzeme Magyarország legnagyobb baromfifeldolgozója, sőt a magyar kézben lévő vállalkozás Európában is a legnagyobbak közé számít. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően a termékkínálatát is egyre bővíti. Ebbe a sorba illik a sárvári székhelyű Sága Foods Zrt. megszerzése, amelyet a Master Good 2020-ban olvasztott a cégcsoportba. A Sága a húskészítménypiac meghatározó vállalkozása volt eddig is, a Master Good pedig nem kevesebbet célzott meg, mint hogy a Sága értékeivel megújítsa a magyar húskészítménypiacot minőségi, innovatív termékekkel.
Jó alap ehhez, hogy a Sága eleve erős almárkákkal rendelkezett, népszerű terméke, a Füstli például már 25 éves, az egyik legkedveltebb márka Magyarországon, de több, mint negyed százada tartja magát a Selyemsonka, a párizsi szegmensben pedig a Füstlizer a csemegepultok ismert szereplője.
Ami a vásárlók számára legfontosabb paramétert, azaz a minőséget és a megbízhatóságot illeti, arra az élelmiszeripari szakemberek azt mondják, biztosítékot jelent a Master Good alapanyagháttere. A cégcsoport mögött álló vertikális integráció, azaz, hogy a tevékenysége a baromfiipar teljes vertikumát átfogja, „a szántóföldtől az asztalig integráció”. Fontos faktor a szakértelem és nem utolsó sorban a garantáltan GMO-mentes alapanyagok felhasználása.
A géntechnológia a mai napig heves tudományos, gazdasági és politikai viták középpontjában áll, megoszlanak a vélemények a környezeti, egészségügyi, gazdasági kockázatairól. Magyarország 2006-ban elkötelezte magát a GMO-mentesség mellett, akkor fogadták el a parlamenti pártok teljes egyetértésben Magyarország GMO-mentes stratégiáját. Ez azóta sem változott, sőt, az Alaptörvény is célként tűzte ki Magyarország genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaságának biztosítását. A GMO-mentesség mellett szóló érvek közé tartozik, hogy tekintettel kell lenni a jövő nemzedékeire, a környezet biztonságára, és a gazdasági érdekekre is, amelyek a GMO-mentes státuszból fakadó piaci versenyelőnyből származhatnak.
A mentesség hivatalos jelölésének elnyeréséhez állati eredetű termékeknél azt is igazolni kell, hogy az állatokat GMO-mentes takarmánnyal etették és a GMO-mentes etetés ténye az élelmiszerláncban nyomon követhető.
Az egészségtudatos táplálkozás híveinek a GMO-mentesség alap. A Master Good – Sága LIFE termékcsaládba tartozó készítményeinek (virsli, sonka) gyártása során felhasznált csirke hús, GMO mentes termelésben felhasználható takarmánnyal etetett állatoktól származik, de ezen felül zsírszegények, színezékmentesek, nátrium glutamátot és egyéb ízfokozót sem tartalmaznak, tartósítószermentesek, laktózmentesek, szójamentesek és gluténmentesek egyaránt.
A Master Good – Sága a gyerekek számára is kínál minőségi hústermékeket, a Fini Dinó almárkát a 2-8 éves gyerekek „ízprofiljához” igazították.
A fejlesztések nyomán tavaly év végén Vegán termékekkel jelentkezett a csoport, azóta a húsmentes napokra is kínálnak olyan kényelmesen és gyorsan elkészíthető, hússzerű textúrájú fagyasztott termékeket, mint a Vegán nuggets, a Vegán panírozott csíkok vagy a Gouda ízesítésű snack tallér. Idén év elejétől pedig tovább bővült a Vegán-család: kiegészült főtt készítményekkel, mint például a pikáns ízesítésű Vegán grill, továbbá két szeletelt termékekkel, a Grillezett zöldségekkel és Füst ízesítésű Vegán szelettel.