Élet-Stílus

Csepregi Éva is beállt a kormány Gondosóra programja mögé, hosszan sorolta érveit a miértekről

tv2
tv2
Ő is viseli magán.

Néhány hónappal ezelőtt Czibik Norbert projektmenedzser az MTI kérdésére azt mondta, az uniós finanszírozású, Gondosóra program, melyet a kormány indított, 100 milliárdos nagyságrendű a költségvetésben, amire még nem volt példa a hazai idősellátásban. A fő cél az idősek otthoni és önálló életvitelének támogatása, a készenléti szervek (rendőrség, mentők, tűzoltók) elérését szolgáló 112 segélyhívó tehermentesítése.

A központban speciális képesítéssel rendelkező — egészségügyi, szociális végzettségű szakemberek, pszichológusok — dolgoznak, így szakavatott diszpécserek segítenek a rászoruló idős embereknek.

Erről beszélgettek a Mokka pénteki adásában, ahol nem más mesélt a program előnyeiről, mint Csepregi Éva, aki maga is csuklóján viselte az eszközt. Hogy miért állt a program mögé?

Nekem is annyira szimpatikus volt ez az egész rendszer, és hihetetlen, hogy mennyire segítőkész a program is. Tulajdonképpen én azért is csatlakoztam, mert egyébként koromnál fogva is, meg mag a vonzó, ugye, program miatt is úgy gondolom, ez egy nagyon-nagy segítség lehet az idős embereknek. Főleg azoknak, akik egyedül vannak otthon. Hát… velem is előfordult már, hogy az ember akár a bevásárlás közben elesik, mert már volt ilyen. Óriási dolog, hogy a diszpécserszolgálatban megvan azoknak a telefonszáma, akiknek tudni kell, ha valami történt. Tehát a családtagokat is tudják értesíteni. És én azt hiszem, ennél nagyobb segítséget nem tudunk elképzelni.

Csepregi aztán be is mutatta, hogyan kell megnyomni a gombot.

Kapcsolódó
100 milliárdos vita a nyugdíjasok gondosóráiról
Komjáthi Imre szerint jobb helyre is mehetett volna a pénz, Rétvári államtitkár elégedett. Vélhetően a 4ig is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik