Élet-Stílus

Félmilliós büntetés a norvég női strandkézilabdásoknak, mert nem bikiniben játszottak

Nem voltak hajlandóak az előírt pici bikini alsóban pályára lépni.

Ezerötszáz eurós, azaz több mint félmillió forintos pénzbüntetést kapott a norvég női strandkézilabda-válogatott, mert tagjai nem voltak hajlandóak az előírt pici bikini alsóban pályára lépni az Európa-bajnokságon. Az Európai Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága erről hétfőn döntött.

A norvég válogatott azért kapta a büntetést, mert tagjai rövidnadrágokban léptek pályára a Bulgáriában lezajlott Európa-bajnokság vasárnapi bronzmérkőzésén, ahol a spanyol válogatottal csaptak össze. A Norvég Kézilabda Szövetség már előre jelezte, hogy készek kifizetni a pénzbüntetést, ha megkapják ezt a büntetést.

A norvégok még a bajnokság kezdete előtt engedélyt kértek Európai Kézilabda Szövetségtől, hogy rövidnadrágokban vegyenek részt a versenyen, de azt nem kapták meg, és közölték, hogy fejenként 50 eurós büntetéssel számolhatnak, ha azt mégis megteszik.

A norvég szövetség azt hajlandó lett volna kifizetni, de ezután már azt mondták nekik, akár ki is zárhatják őket a bajnokságból, ha több mérkőzésen is rövidnadrágban állnak pályára, ezért végül bikiniben játszottak – mondta el a norvég NHK televíziónak Katinka Halvik csapatkapitány.

Az utolsó mérkőzésen azonban Halvik elmondása szerint spontán döntöttek úgy, hogy rövidnadrágban versenyeznek, vállalva az egyszeri pénzbüntetést. A csapatkapitány közölte, hogy sok más versenyző, és a nézők is támogatóan álltak melléjük.

A norvégok várakozása szerint a tettük, és az azzal járó nagy sajtófigyelem hatására végre sikerül elérni, hogy megváltoztassák a ruházati előírásokat a sporttágban, amiért már évek óta küzdenek többen is, mert szexistának és degradálónak tartják, hogy egy piciny, a feneket alig takaró bikinben kell versenyezniük.

A kiemelt képen a az argentín női válogatott ünnepli győzelmét a norvégok felett, a 2017-es világbajnokságon. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik