Élet-Stílus

Pénzt dobott a repülőgép hajtóművébe, a szerencsés utazásért

Ladbible
Ladbible
A kínai férfinek végül is teljesült a kívánsága: a járata nem szállt fel, őt őrizetbe vették, így nem történt szerencsétlenség az utazás alatt.

Egy kínai légitársaság kénytelen volt törölni egyik járatát, miután az egyik utas pénzérméket dobott a gép hajtóművébe, hogy szerencsés legyen az utazása – jelentette a helyi sajtó. A GX Airlines személyzete azonban még a felszállás előtt észrevette, hogy pénzérmék vannak a gép közelében, így elővigyázatosságból törölték a Weifang városából Haikou városába tartó járatot – írta a ChinaNews kínai híroldal.

Az egyik, Wang nevű utas beismerte, hogy ő dobta a „szerencsehozó” érméket, hogy biztonságos legyen az utazás. A gép 148 utasa emiatt csak másnap tudott elindulni, a légitársaság ugyanis csak akkorra tudott új gépet biztosítani számukra. A gépet, amivel repültek volna, ugyanis ideiglenesen kivonták a forgalomból, hogy tüzetesen átvizsgálják a hajtóművét, az arra veszélyes pénzérmék után kutatva.

Wang azonban nem volt rajta a helyettesítő járaton sem. Őt ugyanis átadták a rendőrségnek.

Nem ez volt az első eset, hogy babonás kínaiak ilyen módszerrel kérték az égiek segítségét. 2017 júniusában egy 80 éves nő játszotta el ugyanezt a sanghaji Pudong repülőtéren:

Pár hónappal később Anqing város repülőterén vettek őrizetbe egy pénzdobó 76 éves nőt, két évvel később pedig ugyanott egy 28 éves férfit, akit még az érintett légitársaság is beperelt. A gyakorlat annyira elterjedt, hogy Sanya város repülőterén már egy figyelmeztetést is kitettek, amiben  arra kérik az utasokat, hogy ne dobáljanak szerencsepénzeket a gépek hajtóműveibe, mert az illegális.

Kapcsolódó
Furcsa figyelmeztetés egy kínai repülőtéren: ne dobjanak fémpénzeket a hajtóművekbe
Nem véletlenül került ki a tábla. Több kínai utas is megtette ezt, hogy szerencsés legyen az utazás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik