Élet-Stílus

Aprót dobott az utasszállító hajtóművébe egy kínai férfi, hogy szerencsés útja legyen

Végül nem történt semmi baj utazás közben, mert a járatot biztonsági okok miatt törölték.

Letartóztattak egy 28 éves férfit a kínai Anqing város repülőterén, miután felszállás előtt fémpénzt dobott egy utasszállító hajtóművébe – írta a Shanghaiist. A csak Lu vezetéknéven említett férfi beismerte tettét. Elmondása szerint így próbálta biztosítani, hogy utazása szerencsés legyen, és biztonságban megérkezzen.

A Lucky Air kínai légitársaság Kunminba tartó járatát ezek után törölték, és a gép 162 utasa csak másnap tudott elindulni. Illetve, egész pontosan csak 161-en utaztak tovább. Lút ugyanis a hatóságok őrizetbe vették.

A légitársaság közlése szerint Lu szerencsehozó szertartása 140 ezer jüanos kárt okozott a cégnek, és közölték, hogy be fogják perelni a férfit. Aki nem az első, aki ezzel a veszélyes módszerrel kívánt magának szerencsés utat.

A Shanghaiist cikke szerint az elmúlt két évben már legalább négy hasonló eset történt kínai repülőtereken, és ezek közül három Anqing repülőterén. És két alkalommal is a Lucky Air Kunmingba tartó járata volt az áldozat.

Az első még 2017 júniusában, amikor egy 80 éves nő dobott több aprót a hajtóműbe Sanghaj repülőtéren.

Egy babonás nő miatt késett órákat egy repülőgép
A varázslatokhoz nagyon ért a 80 éves asszony, a sugárhajtóművekhez kevésbé.

Majd 2017 októberében egy 76 éves nőt vettek őrizetbe, miután utastársainak feltűnt, hogy valamit belehajított a hajtóműbe, Anqing város repülőterén.

Pénzérmét dobott az utasszállító hajtóművébe a kínai nagyi a szerencsés utazásért
Amivel annyit biztosan elért, hogy ne legyen semmi baja repülés közben, mert a gép emiatt fel sem szállt. Őt meg őrizetbe vették.

Az előző hónapban pedig a China Eastern Airlines egyik járatát kellett törölni, miután a reptéri dolgozók fémpénzeket találtak a hajtómű közelében. Akkor egy utas sem vállalt, hogy ő dobta a szerencsehozó aprókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik