Élet-Stílus

Tudjuk, mitől lesz boldogabb

boldogság (boldogság, smiley, mosoly, )
boldogság (boldogság, smiley, mosoly, )

A kulcsot ezúttal a szomszéd hálószobája rejti. De nem úgy!

Mindannyian ismerjük azt az embertípust – leginkább a szomszédból –, aki nem nyugszik addig, míg mindenből szebbet, jobbat, esetleg nagyobbat tudhat magáénak, mint a mienk. Legtöbbünk eddig csak legyintett ezekre az emberekre, mondván, „ha neki ettől jobb, csinálja csak”.

Egy friss, Coloradóban elkészült kutatás szerint ők csinálják jól, pláne, ha a kis listájukba felvették a szexet is. A tudat ugyanis, hogy többet és kielégítőbben szexelünk, mint a szomszéd, boldogsággal tölt el. Legalábbis Tim Wadsworth professzor és lelkes csapata szerint, akik nem kevesebb, mint 15 386 embert zaklattak több éven keresztül furcsa kérdéseikkel.

És az eredmény? Látszólag egyszerű: minél többet szexel valaki, annál boldogabb. Most joggal kérdezhetnék, hogy hol jönnek itt a képbe a szomszédok, ám erre is van válaszunk. Pontosabban az amerikai kutatóknak van válaszuk, akik megvizsgálták azt is, hogyan befolyásolja a kedélyállapotunkat a tudat, hogyan teljesítenek a hálószobában a “többiek”.

Kiderült, hogy azok a párok, akik abban a hitben éltek, hogy gyakrabban gyűrik a lepedőt, mint az átlag, láss csodát, mérhetően boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak voltak, mint azok, akik úgy tudták, ennél rosszabban teljesítenek.

Hogy ez miért van így? A szakemberek szerint azért, mert szeretünk átlagosak lenni, vagy átlagon felüliek. Ám átlag alatt teljesíteni nem menő, ha mégis ez a helyzet, akkor letörtté, kedvetlenné válunk, és azt érezzük, hogy alkalmatlanok vagyunk.

Mindezek után már csak egy nyilvánvaló kérdés maradt. Mégis honnan tudjuk, mihez viszonyítsunk? Hogy mennyit szexel az átlag? Bármilyen hihetetlen, a legtöbb információt még az ilyen kényes kérdésekben is a közösségi oldalakról szerezzük, illetve a baráti beszélgetésekből. De fontos információforrásnak számít – legalábbis a coloradói kutatók szerint – a magazinok, újságok készítette felmérések is, amelyekből nyugodtan és következményektől mentesen következtethetünk saját teljesítményünkre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik