Élet-Stílus

A férfiak is színlelik az orgazmust

szex (szex)
szex (szex)

Egészen meglepő okokból tettetik, hogy a csúcsra jutottak.

Nem is hinnénk, de a férfiak egyharmada is megjátssza az orgazmust. Rendszerint szerelemből, jóindulatból, valamint szexuális bizonytalanságokból tettetik, hogy szeretkezés közben a csúcsra jutottak.

Abraham Morgentaler, a Harvard egyetem urológus professzora szerint, mihelyst egy férfi elkötelezi magát egy kapcsolatban, sokkal jobban törődik a partnerével, mint saját magával. S ha az illető túlságosan aggódik az erekciója miatt, illetve nyomasztónak érzi, hogy szexelnie kell, amikor éppen nem kívánja, s azt szeretné, ha elégedettség töltené el a partnerét, akkor gyakran előfordul, hogy színleli az orgazmust.

Fotó: Shutterstock

A Kansas-i Egyetem friss felméréséből kiderül, hogy a nők 70, míg a férfiak 30 százaléka csupán megjátssza az elélvezést a szeretkezés során. Mint a kutatás hangsúlyozza, a férfiakon és a nőkön egyaránt ott a nyomás, hogy „eget rázó” orgazmusban részesítsék a párjukat, s annak érdekében, hogy ne okozzanak a másiknak csalódást, inkább a hamis gyönyör látszatát keltik.

Morgentaler azonban a színlelésnek még egy okára hívja fel a figyelmet. A szakértő szerint a színlelt orgazmus oka abban keresendő, hogy a társadalomban jelentősen átalakult a nemi identitás, ez pedig azt eredményezte, hogy megingott az erősebbik nem körében a férfiasságukba vetett önbizalmuk.

Míg 60 évvel ezelőtt a nők érezték azt a nyomást, hogy megfeleljenek a partnerüknek, azaz élvezzék a szexet, s emiatt éltek a színlelt kéj eszközével, addig mára megfordult a kocka: a professzor szerint a nők várják el, hogy kielégítsék a szexpartnerüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik