Ausztráliában, egy gilisztafarm mellett termesztik azt a chilit, amelynek esélye van arra, hogy erőssége miatt bekerülhessen a Guinness Rekordok Könyvébe. Marcel de Wit termesztő elmondta, hogy a chili erejét a szomszédos farmnak köszönheti, annak az elhasznált vizével locsolják ugyanis. A vízben a növekedési hormonok és a különleges baktériumok mellett kitin is van: ez az anyag alkotja a rovarok páncélját.
A termesztőknek egyébként feldolgozás közben védőfelszerelésben szabad csak a chilivel dolgozniuk: azoknak ugyanis, akik enélkül érnek a chilihez, legalább két órán keresztül ég a bőrük. Ez persze nem csoda: a paprikafajták erősségét mérő Scoville-skála szerint a de Wit-féle chili 1,4 millió csípő részecskét tartalmaz. Az eddig ismert legerősebb a Tabasco szósz, ám még abban is csupán 30 ezer egység van.