Élet-Stílus

Murray Agassi nyomdokain

Andy Murray vasárnap két játszmában legyőzte a svájci Roger Federert, s ezzel megvédte címét a torontói keménypályás férfi tenisztornán. 1995 óta a skót az első, aki ismételt a kanadai versenyen.

A 23 éves játékos mindkét szettet 7:5-re nyerte a korábbi világelső ellen, s ezzel idei első tornagyőzelmét aratta. A két remek sportoló tusáját eső miatt több alkalommal is meg kellett szakítani, végül Murray bírta jobban a strapát, s így visszavágott az Ausztrál Openen elszenvedett vereségéért (a felek akkor is a döntőben vívtak meg).

A szakadó áldás miatt 15 perces késéssel kezdődő találkozón eleinte úgy tűnt, Murray „leüti” Federert a pályáról: kétszer elvette ellenfele adogatását, s 3:0-ra elhúzott. A svájci azonban visszabrékelt, majd 5:5-re feljött, sőt, Murray két rontott szervája nyomán újabb bréklehetőséghez jutott, ám hibázott, s végül – elvesztve saját szerváját – hátrányba került.

A második szettben Federer 2:1-es vezetésénél ismét eleredt az eső, s ez kizökkenttette a svájcit. Riválisa egyenlített, majd ismét az esernyők következtek – bő egy óráig. Ezt követően csak Murray akarata érvényesült, aki előtt a 16-szoros Open-győztes is meghajolt.

„Andy jól játszott, nem igazán engedett szóhoz jutni, megérdemelten nyert” – értékelt a korábbi világelső. „A második játszmában végképp elszállt a ritmusom, a pontok között perceket pihentünk, többször is. A meccs végén nem is éreztem, hogy döntő pontok következnek, mire feleszméltem, már vége volt.”

Murray kirobbanó formában szerepelt a kanadai viadalon, melynek elődöntőjében a világelső Rafael Nadalt győzte le, s ezzel ő lett az ötödik olyan teniszező, aki egy versenyen búcsúztatta a spanyol és a svájci sztárt. 1995, Agassi sikere óta ő az első, aki megvédte címét Torontóban.

ATP-torna, Toronto
2.43 millió dollár, kemény pálya, döntő:
Murray (brit, 4.)-Federer (svájci, 3.) 7:5, 7:5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik