Belföld koronavírus

Elérhette a tetőpontot a negyedik hullám

MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila

Úgy fest, a koronavírus-járvány negyedik hulláma elérhette a tetőpontját. Az új fertőzöttek száma már érdemben elmarad az egy héttel ezelőtt közölttől.

Az elmúlt három napban összesen 22 699 új fertőzöttet igazoltak – írja a hétvégét is magába foglaló időszakról a koronavirus.gov.hu. Ez közel 20 százalékos csökkenés a múlt hétfőn nyilvánosságra hozott adathoz képest.

Az elmúlt három napban elhunyt 489 beteg. Az elhunytak számánál még nem beszélhetünk sajnos trendfordulóról. Egy héttel ezelőtthöz képest kissé nőtt az elhunytak száma, akkor 460 halálos áldozat volt három nap alatt.

Az elhunytak száma így 35 611.

Az aktív fertőzöttek száma 189 753-ra emelkedett.

7440 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ez 23-mal kevesebb, mint a pénteken közzétett adat.

586-an vannak lélegeztetőgépen. Itt még növekedés látszik, pénteken 566 lélegeztetettet jelentettek a megváltoztatott módszertan szerint.

Oltás

A beoltottak száma 6 159 926, közülük 5 867 068 már a második oltását is megkapta, 2 765 500-an pedig a harmadik oltást is felvették. Három nap alatt csupán 14 ezren kapták meg az első oltásukat, 9 ezren a másodikat, ám 100 ezren a harmadikat.

Az oltási akcióban összesen 1 millió 139 ezren vettek fel oltást, közülük 931 ezren a megerősítő harmadik oltást vették, és 135 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. A kormány újabb egy héttel meghosszabbította az oltási akciót, így vasárnapig továbbra is akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között.

Az Európai Gyógyszerügynökség múlt csütörtökön engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Az oltási munkacsoport megkezdte a gyerekek oltásának előkészítését, a szükséges vakcinák várhatóan december 13-án érkeznek. A gyerekek oltását a gyerekoltásokra kijelölt kórházi oltópontokon és igény esetén a házi gyermekorvosoknál tervezik. Az előkészületek tartanak, a terveket ezen a héten véglegesítik, és a tudnivalókról időben tájékoztatják a szülőket, ígéri a kormány.

Made with Flourish

 

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik